Медия без
политическа реклама

Манолова с топ идея: Служебният кабинет да получи партиен мандат

13 Юли 2021
Илияна Кирилова
Мая Манолова иска да види служебните министри като редовни.

Вторнишката какофония кой как да управлява държавата роди нова идея. Мая Манолова поиска една от партиите, която ще получи управленски мандат в Народното събрание, да предложи служебното правителство от свое име - и то да стане редовно. Това значи или ИТН да се откаже от своите проектоминистри, заставайки зад тия на Румен Радев, или те да бъдат предложени от третата формация, която ще получи мандат от президента (Втората - ГЕРБ, няма как да направи това).

Според Манолова големите политически сили може да тласнат държавата към  политическа криза. "Затова ние предлагаме решение - служебното правителство да стане редовно. Така ще се избегнат всякакви съмнения за това кой го е предложил, кой стои зад него, какви са хората в този кабинет, ще е ясно и кой ще поеме отговорност", заяви пред БНТ съпредедателят на "Изправи се! Мутри вън!".

Според Манолова служебният кабинет се е справил много добре с организацията на изборите. "Неговите действия се подкрепят от българските граждани, той има огромно доверие сред българското общество. Така че става дума за едно правителство, което няма да е на една партия, а ще бъде правителство на гражданите, каквото е и очакването на българския народ", допълни тя.

Малко по-късно Манолова потвърди позицията си в социалните мрежи:

Изглежда, че големите партии ни тикат към правителствена криза. За да я избегнем, предлагаме❗служебният кабинет да бъде...

Posted by Мая Манолова on Tuesday, July 13, 2021

 

Още по темата:

Офертата на Слави Трифонов за проектокабинет бе посрещната "на нож" и със силно отрицание от страна, както на т. нар. протестни формации - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", така и на БСП.
Вторият следизборен ден протича вълнуващо. След като сутринта "Демократична България" (ДБ) и "Изправи се! Мутри вън! посрещнаха доста остро предложения от Слави Трифонов кабинет, по обед с реакция излезе и лидерът на ИТН.

 

Още по темата