Quantcast
Тошко Йорданов: Гласувайте, но не за престъпниците от ГЕРБ! | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Тошко Йорданов: Гласувайте, но не за престъпниците от ГЕРБ!

И трите протестни партии сме единодушни, че прокуратурата в този си вид не бива повече да съществува, съобщи зам.-председателят на ИТН
12 562

"Гласувайте, но не за престъпниците от ГЕРБ!", призова зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "(О)позиция" на "Сега". Той се обоснова, че само висока избирателна активост може да гарантира стабилен парламент и стабилно мнозинство. "Ако и следващото Народно събрание е нестабилно, няма смисъл да съществува. Няма нищо страшно в нови избори. Това е най-демократичният процес. Както виждате, в последните 2 месеца държавата не рухна", каза Йорданов. 

"Проиграли сме вече няколко варианта как ще действаме след изборите, но няма да ги съобщя сега. Това включва и бъдещия министър-председател. Ясно е, че има дебела разделителна линия - от едната страна са ГЕРБ като най-омразни, някъде до тях са ДПС и БСП. Ние сме от другата страна заедно с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". И трите протестни партии сме наясно, че съдебната система трябва да бъде реформирана. И ще бъде. Наясно сме, че прокуратурата в този си вид няма да остане. С другите протестни партии имаме различия по отношение на главния прокурор като институция. Ние сме за пряк избор на главния прокурор, те имат други идеи, но сме единни, че сегашната централизация в прокуратурата не бива да продължава.Това ще бъде прекратено с промяна в Закона за съдебната власт. Прокуратурата трябва да е извън съдебната власт.", съобщи Йорданов.

Ще въведем мажоритарна избирателна система в два тура и ще  го направим внимателно и обмислено, не през пръсти. Лошо изготвен закон за мажоритарните избори веднага ще отвори устите на всички, които са против, заключи зам.-председателят на ИТН.  

 

Още

Как се укротява македонският антибългаризъм?

12.01.2022

13317
Интрига в НС около зеления сертификат сближи ИТН и „Възраждане“

06.01.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3801
Казусът със зеления сертификат за депутатите остава нерешен

05.01.2022

464