Медия без
политическа реклама

Руснакът Антон Зингаревич вече е собственик на "Ботев" (Пд)

Официалното влизане на бизнесмена в клуба бе условието за подписването на нов договор с Тодор Неделев

05 Юли 2021Обновена
Спорт Експрес
Антон Зингаревич

Синът на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон, вече официално притежава 99% от акциите на "Ботев" (Пд). Те му бяха прехвърлени от председателя на Сдружение "ПФК Ботев" Радослав Кошински. От страна на Зингаревич се подписа адвокат Слави Микински, който е пълномощник на руския бизнесмен.

Освен акциите, новият собственик ще получи правото да използва клубната емблема. Зингаревич и Микински ще са част от новия Съвет на директорите на клуба, като в него ще влезе и испанецът Даниел Сереидо, който е изпълнителен директор на "Ботев".

Антон Зингаревич започна преговори за придобиването на пловдивския клуб още през декември м.г. Тогава той увери, че намеренията му са дългосрочни. Като потвърждение на това той прехвърли няколко играчи и треньора Азрудин Валентич от датския си клуб "Фремад" (Амагер) в "Ботев".

Най-вероятният бъдещ собственик на "Ботев" (Пд) - руският бизнесмен Антон Зингаревич, за пръв път говори за намерението си да купи българския клуб.

По различни причини обаче официалното встъпване на Зингаревич в клуба се проточи около половин година. Наскоро той успокои феновете, че не се е отказал от намеренията си: "Това не е кратък процес, това е дълъг процес на подобрение. Трябва да подобрим тима при следващата селекция. Финансовата ситуация е такава каквато е. В целия свят има проблеми заради кризата. Оцеляваме и имаме план за дългосрочното развитие на клуба. Нашата амбиция е да играем в Европа и ние ще постигнем тази цел рано или късно. Вярно е, че клуба страда в последно време и ще трябва да подобрим организацията."

Очаква се една от първите стъпки след влизането на Антон Зингаревич в клуба да бъде подписването на нов договор с капитана Тодор Неделев. От началото на месеца той е свободен агент, тъй като досегашният му контракт изтече. С национала обаче се преговаряше усилено в последните седмици и се стигна до споразумение той да преподпише, когато Зингаревич стане окончателно собственик на "Ботев" (Пд).

Малко след новината за Зингаревич, изпълнителният директор Даниел Сереидо коментира пред медиите: "Преговаряме с Неделев през последния месец. Всичко е почти готово. Очаквам до седмица той да подпише своя договор. Днес подписахме всички документи около сделката за придобиването на "Ботев". Утре ще ги входираме. Нещата ще се случат до края на седмицата. Искаме да сме възможно най-виското в класирането. Не мога да обещая нищо, тъй като зависим от представянето на футболистите и треньора. Очакваме да сме в Топ 6. Това е цел, която си е поставил треньорът Азрудин Валентич. До края на седмицата ще свикаме още една пресконференция, когато всички документи са подписани, и ще разясним всичко около сделката за придобиването на "Ботев" от Антон Зингаревич."

 

 

Още по темата