Quantcast
Прокуратурата се отказа от делото срещу шефката на фармацевтичния съюз | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата се отказа от делото срещу шефката на фармацевтичния съюз

2 963
 Булфото
Асена Сербезова

Прокуратурата преосмисли позицията си по делото срещу шефката на фармацевтичния съюз Асена Сербезова. Пред Софийския градски съд, който днес гледа като втора инстанция процеса срещу нея за всяване на паника по време на извънредното положение, прокуратурата не поддържа обвинението. Мотивът на прокурорът бе, че Сербезова не е извършила престъпление.

Досега прокуратурата настояваше Сербезова да бъде осъдена заради две нейни интервюта по БНР и БНТ, в които говори за възможен недостиг на лекарства. През март Софийският районен съд я оправда, но прокуратурата протестира и така делото стигна до градските магистрати. Пред тях прокурор Дочо Дочев пледира, че в случая става въпрос за отстояване на мнение, което не е целенасочено невярно заблуждаващо съобщение за тревога. Подсъдимата правилно е оправдана, да си потвърди изцяло оправдателната присъда, пледира прокурорът.

Съдът получи от НЗОК справка със сигнали от търговци, доставчици и пациенти за липса на лекарства. Градските магистрати ще се произнесат по делото в 1-месечен срок.

 

Ключови думи:

Асена Сербезова

Още

На прокуратурата врагове не ѝ трябват, тя се проваля и сама
Шефката на фармацевтичния съюз е оправдана за всяване на паника

22.03.2021

1429
Шефката на фармацевтичния съюз: Защо не обвиниха и ЕК, че всява паника

01.02.2021

1725