Медия без
политическа реклама

Лидерът по ваксинации Израел връща маските на закрито

25 Юни 2021
ЕPA/БГНЕС
Въпреки високия дял на ваксинираното население Израел връща като предпазна мярка маските на закрито.

Един от световните лидери по темпо на ваксинациите срещу COVID-19 - Израел, връща маските на закрито заради притеснително разпостранение на делта варианта на вируса, съобщава The times of Israel. Очаква се ограничението да влезе в сила идната седмица. Властите предупреждават и да се избягва пътуване в чужбина, особено от хора, които не са ваксиниран, включително и деца. 

Според последните данни на Our world in data Израел е на трета позиция по дял на ваксинирано население с 63,62% от хората, получили поне една доза, като на предни позиции с малко по-високи показатели са Великобритания и лидерът Канада с 66,73% ваксинирани. Въпреки доброто покритие с ваксини в последните дни в Израел регистрират растящ брой случаи на разпространение на новия делта вариант на вируса. Прагът за връщане на маските на закрито е 100 броя случая на ден в рамките на седмица, като според здравните власти този праг ще бъде достигнат в неделя. 

Четвъртък бе поредният ден с повече от 100 случая - 169 новорегистрирани, като това е четвъртият пореден ден с повече от 100 болни. Бройките са далеч от нивата на януарския пик от 10 000 случая на ден, но властите се притесняват, че този вариант на вируса се разпространява при деца и при вече ваксинирани. 50% от новите случаи са сред вече ваксинирани граждани, уточнява forbes.com. 

Още по темата