Quantcast
На Кулата сертификатите за COVID ваксини се проверяват на око | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

На Кулата сертификатите за COVID ваксини се проверяват на око

Служителите на РЗИ нямат техника, с която да проверят дали документите са фалшиви или не
1 985
 Илияна Кирилова

На границата с Гърция на ГКПП-Кулата ваксинационните сертификати, които са едно от условията за влизане в страната, се проверяват от РЗИ Благоевград на око, предаде Би Ти Ви. Заради проверките на границата с южната ни съседка се образуват големи опашки от автомобили и в двете посоки.

В момента българи могат да се върнат в страната ни само срещу ваксинационен сертификат или PCR и антигенен тест, направени съответно в рамките на 72 часа преди пристигане или 48 часа преди това.

"Сертификатът има баркод, но ние сме оборудвани само с едни таблети, които не ни дават възможност да проверяваме дали тези сертификати са истински или не. Разчитаме на коректността на хората“, призна пред телевизията представител на РЗИ-Благоевград.

По думите й има хора, които се опитват да хитруват, но въпреки това здравните власти разчитат на коректността на отделните граждани.

Ако не бъдат спазени условията за влизане в страната, влизащите биват поставени под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена с отрицателен тест, направен в лицензирана лаборатория.

 

Още

Здравното министерство отрече да прилага ваксини с изтекла годност

24.10.2021

1743
Волен разнася ваксини из цяла София
10 начина да надхитрим епидемичната обстановка

21.10.2021

Г-н БАЛЕВ

4250