Медия без
политическа реклама

Целият ни футбол вече се обвърза с букмейкъри

"Ефбет" стана генерален спонсор и на националния отбор по футбол

14 Юни 2021
СПОРТАЛ
Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази задоволството си от намирането на генерален спонсор за националния отбор в лицето на "Ефбет"

Българският футболен съюз (БФС) подписа спонсорски договор за 4 години с онлайн букмейкъра "Ефбет". Така компанията за спортни залози става генерален спонсор на националния отбор по футбол. Контрактът гарантира ексклузивно явяване на всички рекламни и комуникационни носители на генералния партньор в предстоящите квалификационни срещи на българските национали. Срещу осигуреното финансиране от "Ефбет", компанията получава право да се нарича "Генерален партньор на българския национален отбор по футбол", както и да постави своето лого на тренировъчната екипировка на отбора, като това се извършва спрямо регулациите на УЕФА.

"Щастлив съм, че в тези изключително трудни времена и в ситуацията, в която е българският спорт, се намират партньори като "Ефбет", които да помагат дългосрочно, за да се справим заедно в трудностите. Много съм доволен, че партньорството с такава голяма компания продължава в името на спорта“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

От 2009 г. насам подобно партньорство имаше между БФС и букмейкърската компания на Васил Божков "Еврофутбол", в която, впрочем, бе управител Боян Найденов. Сега той ръководи "Ефбет", заедно с брат си Цветомир. Междувременно "Еврофутбол" вече не е генерален спонсор на националния отбор след проблемите, които имаше Божков и компаниите му с държавата при правителството на Бойко Борисов.

Договорът между БФС и "Ефбет" е поредната стъпка на навлизане на букмейкърски компании в българския футбол. Всъщност - последната. Защото в момента всички отбори от елитната дивизия (която се казва Ефбет лига, също по сила на спонсорско споразумение) имат договорни отношения с фирми за спортни залози.

Преди дни "Ефбет" поднови контракта си с шампиона "Лудогорец", а има още с "Арда", "Берое", "Черно море", "Локомотив" (Сф) и "ЦСКА 1948", на който Цветомир Найденов е основен спонсор. Другата голяма букмейкърска компания - "Уинбет", пък е главен рекламодател на "Локомотив" (Пд), "ЦСКА-София", "Царско село", "Ботев" (Пд). Столичните "Левски" и "Славия" пък са спонсорирани съответно от "Палмс бет" и "Бет 365". Рекламни пана на "Палмс бет" има и на стадиона на "Пирин" в Благоевград.

 

 

Още по темата