Медия без
политическа реклама

Андрю Лойд Уебър: Отваряме театрите, ако ще да ме арестуват

09 Юни 2021
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Уебър в щастливите време на големите сценични спектакли.

Сър Андрю Лойд Уебър заяви, че отваря театрите си в Лондон на 21 юни, дори ако го арестуват заради това, съобщи Би Би Си. Новата му продукция на Уест Енд "Пепеляшка" ще има премиера на 25-и, четири дни след т.нар. "ден на свободата" във Великобритания, когато се очаква да бъдат вдигнати окончателно противоепидемичните ограничения. 

"Отваряме, ако ще да е краят на света", отсече той пред в. "Телеграф". Последните новини от Острова обаче са, че тази дата може да бъде отложена въпреки високото ваксинационно покритие в страната заради опасността от новия щам на ковид.

Преди време Лойд Уебър бе изразил мнението, че мегапродукции като неговите мюзикъли са "невъзможни" при наложените ограничения за социална дистанция и намален брой зрители в залите. 

73-годишният композитор и импресарио заяви, че е готов да бъде арестуван, ако властите се намесят в плановете му да посрещне публика без ограничения. Той предупреди, че може и да продаде своите шест театъра на Уест Енд, ако правителството не облекчи рестрикциите. В момента той е собственик на седем сценични института, но единият е вече обявен за продажба.

Преди Радио 4 Уебър каза, че властите трябва да спрат да "наказват" концертния и сценичния сектор. "Можем да отворим безопасно", подчерта той. "Моля да ни го позволите". 

Връчените през миналия месец в Лондон награди "Брит" бяха част от експериментална прогама, според която публиката трябваше да носи маски, да спазва дистанция и да си направи тест, за да бъде допусната в залата. Уебър заяви, че няма нищо против публиката му да е с маска и да се проверяват ваксинационните паспорти. 

"Пепеляшка" трябваше да има премиера миналия август, но ден-днешен не е имало възможност тя да се състои. Андрю Лойд Уебър смята да възстанови и спектаклите си "Фантомът на операта" и "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха". 

Още по темата