Медия без
политическа реклама

Два национални тима са под карантина заради капитана на Испания

Строгите мерки заради положителния тест за COVID-19 на Серхио Бускетс идват само 5 дни преди началото на първенството

07 Юни 2021
ЕПА/БГНЕС
Серхио Бускетс (вдясно) по време на контролата срещу Португалия.

Футболистите от националните отбори на Испания и Португалия бяха поставени под карантина само 5 дни преди началото на европейското първенство. Това се случи, след като тестът за COVID-19 на капитана на испанците Серхио Бускетс ("Барселона") се е оказал положителен.

Той е бил даден след контролата между двата тима в петък в Мадрид, завършила 0:0. В нея Бускетс започна като титуляр и игра до 63-ата мин. Преди мача той се прегърна с капитана на португалците и се поздрави с всички останали титуляри на съперниците. Това е и причината за карантината в португалския тим.

При испанците положението е доста по-сериозно. Всички, които са били в контакт със Серхио Бускетс, са под карантина. Днес ще бъдат направени нови PCR тестове на всички 51 членове на отбора - футболисти и спортно-технически екип. Самият Бускетс се е прибрал в дома си в Барселона, за да изкара там своята карантина. Към момента селекционерът Луис Енрике не планира да вика заместник на мястото на 32-годишния халф.

Испанските национали са пристигнали на лагера, без да са ваксинирани, макар че от федерацията два пъти са поискали разрешение за това от Министерството на здравеопазването, откъдето обаче са отказали.

Създалата се ситуация ще наложи Испания да излезе с младежкия си отбор (до 21 г.) в утрешната контрола срещу Литва в Леганес. Дори и Луис Енрике няма да бъде на резервната скамейка, а тимът ще бъде воден от селекционера на младежите Луис де ла Фуенте.

Още по темата