Quantcast
Рашков отказа на Гешев: Ще се видя със следващия главен прокурор | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Рашков отказа на Гешев: Ще се видя със следващия главен прокурор

Проверката на подслушването продължава, въпреки саботажа на прокуратурата, твърди още вътрешният министър
4 341
 Снимка: Архив

„Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор!“. Това обяви пред Би Ти Ви вътрешният министър Бойко Рашков, запитан дали ще приеме поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи тази сряда. Служебният вицепремиер и МВР-шеф заяви още, че проверката за подслушването продължава, въпреки саботажа на прокуратурата.

Ден по-рано главният прокурор Иван Гешев реши да демонстрира желание за помирение с Бойко Рашков на фона на разразила се война между институциите. Първо, вътрешният министър се оплака от нахлуване на прокуратурата, от постоянни призовки, разпити, викане за обяснение, търсене на информация, опити за блокиране на проверката за подслушване. На следващият ден и цялото служебно правителство обвини държавното обвинение в опит да се меси в изпълнителната власт, включително чрез привикване на шефовете на служби.

В тази ситуация Гешев изпрати писмо-покана на служебния министър на вътрешните работи за работна среща, което разпространи и публично.

„С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност ПРБ и МВР, бих се радвал да проведем работна среща“, се посочваше в писмото на Иван Гешев. Главният прокурор изразяваше увереност, че „само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността.“

Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършваше с думите: „Считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“.

 

 

 

 

Още

Прокуратурата се събуди за хакерската атака срещу пощите

18.05.2022

610
ВСС отложи за неопределено време процедурата за уволнението на Гешев

18.05.2022

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

2858
"Жоси", Гебрев и Баневи са в искането за уволнение на Гешев

03.03.2022

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

7061