Медия без
политическа реклама

Ким Чен Ун порица народа, че не вярва достатъчно в комунизма

27 Май 2021
ЕПА/БГНЕС
Ким Чен Ун

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова народа да засили своята ''вяра в комунизма'' в писмо, публикувано от Севернокорейската централна телеграфна агенция, което е било прочетено на VIII конгрес на Общата федерация на профсъюзите на Корея. Ким Чен Ун не е присъствал на събитието.

Той пише, че Северна Корея в момента е изправена пред ''най-тежкия си период в история'', в който липсват продукти от първа необходимост, но и че профсъюзите под ръководството на партията трябва да направят всичко по силите си, за да постигнат ''голям скок напред''.

''Въпреки че това е най-трудната ситуация в историята, държавната мощ и статутът на страната рязко се увеличиха. Ние трябва да водим тежка борба в среда, в която има недостиг на всичко. Създаването на хубав живот в условията на социализма, който ще позволи на всеки да живее добре, без да завижда на никого, в никакъв случай не е въпрос на далечно бъдеще", казва Ким Чен Ун.

Севернокорейският лидер пише, че КНДР се стреми да бъде ''общество, в което всички хора живеят комфортно и хармонично в добро здраве и без никакви притеснения относно храна, облекло и жилища'' и в което ''комунистическите черти и добродетели'' водят хората напред.

Общата федерация на профсъюзите на Корея е организация на работническата партия, която се състои от всички работници от севернокорейските държавни индустриални компании.

 

Ключови думи:

Северна Корея, Ким Чен Ун

Още по темата