Quantcast
Amazon купи Metro Goldwyn Mayer за 8,45 млрд. долара | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Amazon купи Metro Goldwyn Mayer за 8,45 млрд. долара

900
 БГНЕС

Amazon обяви, че купува филмовото студио Metro Goldwyn Mayer в сделка на стойност 8,45 млрд. долара, съобщи АФП. Сделката е в полза на платформата Amazon Prime Video, която придобива около 4000 филма и 17 000 телевизионни предавания на известното студио, включително франчайзи като "Роки" и "Джеймс Бонд". По този начин с над 150 милиона абонати Amazon Prime Video се нарежда на второ място след стрийминг пларформата Netflix, която има малко над 200 милиона абонати.

''MGM има почти един век история на създаване на филми и допълва Amazon Studios, чийто фокус е предимно върху продуцирането на телевизионни програми'', се казва в изявление на компаниите. "Amazon ще запази наследството и каталога на филмите на MGM и ще осигури на клиентите по-добър достъп до тях. Чрез това придобиване Amazon ще даде възможност на MGM да продължи да прави това, което прави най-добре, а именно да разказва истории''.

Покупката от страна на Amazon е най-голямата инвестиция на технологичния гигант след придобиването на веригата за хранителни стоки Whole Foods за 13,7 млрд. долара през 2017 г, припомня CBS News. Това е и най-новата сделка в медийната индустрия, която се е насочила към стимулиране на стрийминг услугите и конкуриране с Netflix и Disney +.  

Една от най-големите американски телекомуникационни компании AT&T и телвеизионният канал Discovery обявиха на 17 май, че ще се обединят, създавайки централа, която включва телевизиите HGTV, CNN, Food Network и HBO.

 

Ключови думи:

Amazon, Metro Goldwyn Mayer

Още

Amazon потърсили Питър Джаксън за новия LOTR, но не много уверено

09.08.2022

545
Показаха сериала "Властелинът на пръстените" на Джеф Безос

16.08.2022

1748
Джеймс Бонд вече работи за Amazon

18.03.2022

470