Quantcast
Русия изненадващо разположи ядрени бомбардировачи в Сирия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Русия изненадващо разположи ядрени бомбардировачи в Сирия

Самолетите Ту-22М3 са извършили първи полети над Средиземно море за усвояване на въздушното пространство
4 840
 ЕПА БГНЕС архив
Путин и Асад в руската военновъздушна база в Сирия

Русия разположи за първи път ядрени бомбардировачи Ту-22М3 в базата си Хмеймим в Сирия и те вече извършиха полети над Средиземно море, става ясно от съобщения на руското Министерство на отбраната. 

„Екипажите на Ту-22М3 започнаха да изпълняват задачи за усвояване на въздушното пространство в зоната на Средиземно море. Те извършиха учебни полети", обявиха руските военни, цитирани от ТАСС.

 

 

На российскую авиабазу «Хмеймим» в Сирийской Арабской Республике осуществлен перелет трех дальних бомбардировщиков Ту-22м3.Базирование самолетов данного типа...

 

„Базирането на самолети от този тип на летището Хмеймим се извършва за първи път и стана възможно в резултат на реконструкцията на втората писта с пълна подмяна на покритието и инсталирането на ново осветително и радиооборудване,“ добавят от Министерството на отбраната. Условията вече позволявали в базата да кацат всички видове самолети, обслужващи руската армия, включително и тежките бомбардировачи. Министерство на отбраната пусна и видео от пристигането на Ту-22М3 в руската военновъздушна база в Сирия.

След приключване на учебните задачи в зоната на Средиземно море, бомбардировачи с голям обсег ще се върнат на постоянните летища в Русия, твърди Москва, но не уточнява колко време ще прекарат машините в района.

 

Още

Рокада в елитните части предизвика нова драма в руската армия

28.01.2023

Иля Абишев, bbc.ru

7816
В отсъствие на България ПАСЕ гласува за трибунал над Путин и Лукашенко
10 цивилни са загинали при поредния руски обстрел в Украйна

27.01.2023

568