Медия без
политическа реклама

На 43 г. Буфон постави нов рекорд в Серия А

При победата над "Сасуоло" Кристиано Роналдо и Пауло Дибала вкараха своите голове №100 за "Ювентус"

13 Май 2021
ЕПА/БГНЕС
Джанлуиджи Буфон спасява изпълнената от Доменико Берарди дузпа при победата на "Ювентус" с 3:1 над "Сасуоло".

Джанлуиджи Буфон записа ново забележително постижение в Серия А в един от последните си мачове за "Ювентус". В 16-ата мин. на мача със "Сасуоло" от XXXVI кръг 43-годишният вратар спаси дузпа, бита от Доменико Берарди. Така той не само помогна за победата на "Юве" с 3:1 в гостуването, но и стана най-възрастният вратар отразил дузпа в италианския елит.

Veteran goalkeeper Gianluigi Buffon saved a penalty as Juventus beat Sassuolo to keep alive their hopes of qualifying for the Champions League | Serie A TIMT...

 

Това е поредното постижение на Буфон в Серия А. Той има най-много мачове в италианското първенство (със снощния те стават 657), има най-много мачове без допуснат гол (299), най-много титли, спечелени от футболист (10) и др.

Буфон обаче има възможност да изиграе още максимум три мача за "Юве" - двата оставащи в Серия А (срещу "Интер" и "Болоня"), и финалът за купата на Италия срещу "Аталанта" на 19 май. Преди дни той обяви, че след края на сезона ще напусне любимия си клуб и дори може да прекрати кариерата си, ако не получи оферта. "Това красиво и много дълго преживяване с "Юве" ще приключи в края на сезона. Или ще сложа край на кариерата си, или ще намеря ситуация, която ми дава възможност да играя и да получа друго предизвикателство в живота си", заяви вратарят пред Bein Sports. Според информации в италиански медии, той вече е получил оферта от "Барселона".

Победата над "Сасуоло" ще бъде паметна и за Кристиано Роналдо. В 45-ата минута на мача той се разписа за 2:0, а това бе за него гол №100 за "Ювентус". Останалите попадения за тима от Торино отбелязаха Антони Рабио и Пауло Дибала, за когото това също бе 100-ен гол за тима.

Rabiot, Ronaldo and Dybala scored to guide Juventus to a 3-1 win over Sassuolo | Serie A TIMThis is the official channel for the Serie A, providing all the l...

С успеха "Ювентус" има вече 72 т., като е само на 1 т. след "Наполи", който във вторник победи с 5:1 "Удинезе" и е на четвъртата позиция (даваща право за квалификации за Шампионската лига). 

Българските национали, играещи в Серия А, снощи останаха резерви за отборите си. Валентин Антов бе на пейката на "Болоня", който загуби с 0:2 домакинството си срещу "Дженоа" и е на 11-о място с 40 т., като вече се е спасил от изпадане. Андрей Гълъбинов пък бе в групата на "Специя", но не влезе при равенството 2:2 навън със "Сампдория". Тимът на "Специя" е на 17-о място с 35 т., като все още може да бъде изместен от първия под чертата - "Беневенто", който е 18-ти с 31 т.

Останалите резултати от снощи: "Каляри" - "Фиорентина" 0:0, "Аталанта" - "Беневенто" 2:0, "Торино" - "Милан" 0:7, "Лацио" - "Парма" 1:0, "Интер" - "Рома" 3:1. Начело е осигурилият си вече титлата "Интер" с 88 т., пред "Аталанта" (75) и "Милан" (75).

 

Още по темата