Quantcast
Радев ще е готов със служебния кабинет още във вторник | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Радев ще е готов със служебния кабинет още във вторник

Служебен премиер няма да е Даниел Вълчев
4 460
 BGNES
Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма. С тях бе и един от заподозрените за служебен премиер - Стефан Янев.

Президентът Румен Радев потвърди, че ще издаде указ за назначаване на служебно правителство още на 11 май, във вторник, когато трябва да разпусне 45-ото НС и да насрочи датата на предсрочните парламентарни избори. 

"Вече обясних и това е важно да го кажа още веднъж. За да имаме избори на 11 юли, трябва да изчакаме да дойде поне 11 май, за да издам указ за назначаване на служебно правителство. Ще направя всичко възможно по най-бързия начин да имаме служебно правителство. Служебното правителство има много малък времеви мандат – очакванията към него са огромни, отговорностите са големи и е въпрос на баланс", подчерта отново президентът и още веднъж кажа, че служебният министър-председател ще бъде българин и мъж, което по-думите му засега било достатъчно да се знае.

Със сигурност този мъж няма да е бившият министър на образованието, а в момента декан на Юридическия факултет на Софийския университет Даниел Вълчев - той заяви днес пред bTV, че не е канен за поста. Другите двама, които се спрягат през последните дни, са хора от екипа на Радев - Бойко Рашков, който е член на Правния съвет на президента, и Стефан Янев, който съветва държавния глава по въпросите за националната сигурност. 

Ключови думи:

Стефан Янев, Румен Радев

Още

Премиерът упрекна бизнеса, че оказва натиск с цените на тока

18.09.2021

2928
И избори 2 в 1 ще се завъртят около юмрука на Радев

17.09.2021

ПЕТЬО ЦЕКОВ

10814
ДПС ще се бори с "диктатора Радев" подобно на ГЕРБ

17.09.2021

5647