Quantcast
Нинова забрани социалисти да участват в служебния кабинет | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова забрани социалисти да участват в служебния кабинет

Тя заяви, че партията не е давала разрешение за Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев
8 618
 Илияна Кирилова
Сцената "Мандат даден, мандат върнат!" се разигра на 5 май между Румен Радев и Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се изказа много остро срещу възможността членове на БСП да влязат в служебния кабинет на Румен Радев и де факто им забрани да го правят. В четвъртък вечерта тя написа във "Фейсбук" по повод медийни публикации: "Фалшива новина е, че БСП е дала министри за служебен кабинет. В публичното пространство се тиражират фалшиви новини, че БСП е дала съгласие Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев да бъдат служебни министри. В БСП решения за участие в правителство се вземат единствено от Националния съвет, чиито членове са 185 души от цялата страна. Не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от БСП".

В сряда, при процедурата на предоставяне и връщане на правителствения мандат, се състоя интересен диалог по темата между нея и президента. Румен Радев заяви, че смята да покани експерти от левицата в служебния кабинет. Дори припомни, че е канил такива експерти в назначеното от него правителство през 2017 г. Нинова му благодари, но уточни, че е добре да знае имената предварително, защото само Националният съвет можел да даде разрешение. Радев отговори положително. Всичко това, ако стане наистина факт, означава, че партийният форум трябва да заседава този уикенд, защото служебният кабинет ще бъде назначен другата седмица. Към момента обаче Национален съвет не е свикан.

От изброените от Нинова имена единствено Деница Златева участваше в предишния кабинет на Радев. Тя наистина се спряга усилено и сега. Премиерските номинации пък се въртят около Бойко Рашков, Стефан Янев и Даниел Вълчев.

Още по темата: 

  

 

Още

Лозан Панов нападна Румен Радев за пасивността му за съдебната система

23.09.2021

Обновена

5972
България чества 113 години независимост (ГАЛЕРИЯ)

22.09.2021

Обновена

762
Еврокомисарят по разширяването не чу добри новини за Скопие в София

21.09.2021

Обновена

4742