Медия без
политическа реклама

Националът Антов получи остри критики след 0:5 в Серия А

26 Апр. 2021
Фейсбук/Аталанта
Валентин Антов (вдясно) върви унило, докато футболистите на "Аталанта" се радват на поредния си гол във вратата на "Болоня".

Българският национал Валентин Антов бе подложен на критики за играта си за "Болоня" при тежката загуба с 0:5 в гостуването срещу "Аталанта" в XXXIII кръг на Серия А. 20-годишният българин получи доверието на треньора Синиша Михайлович и излезе като титуляр за втори път след трансфера си от "ЦСКА-София" на 31 януари. Антов има и два мача, в които се появи като резерва за "Болоня".

Представянето му срещу "Аталанта" обаче бе най-слабо от всичките 4 мача. Tова беше отчетено от италианските медии, които поставиха на Антов най-ниска оценка (4,5), заедно с останалите защитници на "Болоня".

"Младият българин, който е собственост на "ЦСКА-София", беше като риба без вода - пълно объркване от началото до края. Той ще трябва да забрави тази вечер в Бергамо възможно най-скоро", написа Italy24news.com.

Изданието BolognaToday.it допълни по адрес на българина: "Все още трябва да вземе мерки да подобри играта си. И това му личи".

А пък Per Il Bologna написа за него: "Сега вече знаем къде може да подобри представянето си: скорост, показания при единоборствата".

"Тутомеркато" също постави българина сред най-ниско оценените в мача.

Разбира се, трябва да се отчете, че влияние за тежката загуба оказа и червеният картон на нидерландския халф Джерди Схаутен в 49-ата мин., когато "Болоня" вече губеше с 0:2.

След 15-ата загуба за сезона в Серия А воденият от Михайлович тим е на 12-о място с 38 т., на 7 т. над зоната на изпадащите. Така 5 кръга преди края на шампионата "Болоня" все още е в битката за оставане в дивизията. А представянето на Антов в оставащите мачове ще е определящо за решението на "Болоня" дали да го откупи през лятото от "ЦСКА-София".

Иначе лидер в класирането е "Интер" със 79 т., а с успеха си снощи "Аталанта" излезе на второ място с 68 т. Трети е "Милан" с 66 и мач по-малко, следван от "Ювентус" с 66, "Наполи" с 63 и мач по-малко, и др.

Atalanta put five past Bologna to stay ahead of their rivals in the battle for next season's Champions League | Serie A TIMThis is the official channel for t...

Още по темата