Медия без
политическа реклама

"Хебър" развенча шампиона насред Бургас за първата си титла

15 Апр. 2021
НВЛ

"Хебър" (Пазарджик) е новият шампион на България по волейбол. "Тигрите" спечелиха първа титла в клубната история, детронирайки хегемона в Суперлигата през последните четири сезона "Нефтохимик" (Бургас). При това "жълто-сините" го сториха, затваряйки финалната серия с 3-0 победи с категоричен успех с 3:1 (-21, 18, 20, 14) гейма в мач №3 като гости в бургаската зала "Младост".

Воден от привлечения за плейофите треньор на ЦСКА Александър Попов, отборът на "Хебър" загуби само два гейма в три мача срещу фаворизирания тим на "Нефтохимик". Бургазлии поведоха с 1:0 и в мач №1 в Пазараджик, след което загубиха шест последователни гейма в зала "Васил Левски" - 3:1 (-25, 23, 16, 17) и 3:0 (16, 30, 20) в първите две срещи за новите шампиони.

"Хебър" с историческа първа шампионска титла! "Тигрите" от Пазарджик са новият волейболен шампион на България, след като...

Posted by Национална Волейболна Лига / National Volleyball League on Thursday, April 15, 2021

"Крачка по крачка стигнахме до края. Щастлив съм много, защото това беше една луда година. Сигурно и най-големият оптимист не би казал, че може да победим "Нефтохимик" в три мача", сподели развълнуваният разпределител и капитан на "Хебър" Иван Станев.

Най-опитният играч в тима - бившият капитан на националния отбор Тодор Алексиев, пък сподели:

"Казахме си, че ще играем като отбор. И тази отборна игра ни даде всичко. За мен Александър Попов е един голям психолог. Той ни направи допълнително задружни и това се видя на игрището. Най-важното беше в трудните моменти да се подкрепяме."

"Хебър" завоюва първа историческа шампионска титла. Тимът, воден от Александър Попов, победи "Нефтохимик" с 3:1 (21:25,...

Posted by Национална Волейболна Лига / National Volleyball League on Thursday, April 15, 2021

Попов е четвъртият треньор, който води "Хебър" от началото на сезона, и той отдаде заслуженото на специалистите, изградили този състав на пазарджиклии.

"Най-голяма заслуга за тази първа титла на клуба има Атанас Петров. Години наред той изграждаше този отбор - посочи Попов. - След това и на заместника му Драган Иванов и, разбира се, на Стоян Самунев. Момчетата са тренирали добре и това даде резултат. Моята роля беше да помогна с някои корекции като философия за играта волейбол. Благодаря на момчетата - за пет разбора и шест-седем тренировки те отвориха съзнанието си и направиха това, което искам. Надявам се да са запомнили, че трябва постоянно да се катерят. Тук успяха да се изкатерят на първия си връх."

 

Posted by Национална Волейболна Лига / National Volleyball League on Thursday, April 15, 2021

Ключови думи:

волейбол, Суперлига, Хебър, Нефтохимик

Още по темата

ОЩЕ ОТ СПОРТ

Нургюл Салимова постигна нов върхов рейтинг

22 Март 2024

Атентатът в Москва предизвика опасения за терор в Париж 2024

25 Март 2024

Димитров излиза срещу световния №2 в 1/4-финал на "Мастърс"

27 Март 2024

Григор Димитров разгроми германец в Маями

26 Март 2024

Краснобаева донесе още едно злато за България от СК в Гърция

24 Март 2024