Медия без
политическа реклама

Лиъм Нийсън снима филм в Созопол

Той кацна с частен самолет на летище Бургас

12 Апр. 2021
снимка: bTV studios

Световноизвестният актьор Лиъм Нийсън пристигна в България за снимките на нов филм. Той кацна на летище Бургас снощи с частен самолет. Видео от пристигането му публикува в своя Фейсбук профил кметът на града Димитър Николов. 

68-годишният Нийсън стана известен с ролите си в сериозни филми като "Списъкът на Шиндлер" (който му донесе и номинация за "Оскар"), "Майкъл Колинс" и "Бандите на Ню Йорк". В последните години той преоткри кариерата си в екшън жанра благодарение на поредицата "Твърде лично". Дори и през пандемията Лиъм Нийсън продължава да снима активно, като в последната година по екраните излязоха два филма с негово участие - "Закрилникът" и "Честен крадец".

Нийсън ще снима три дни в Созопол, съобщава БНР.  Националното радио цитира запознати с продукцията, според които работното заглавие е "Спомени" (Memory). Трябвало е в Бургас да пристигне и Моника Белучи, но в последния момент ангажиментът й е бил отменен. Според IMDB сценарист на лентата е италианецът Дарио Скардапане, а режисьор - Мартин Кембъл, най-известен с работата си върху филмите за Джеймс Бонд "Казино Роял" и "Златното око". "Спомени" е американски римейк по холандската продукция "Спомените на един убиец", а Нийсън е в ролята на професионален убиец.

Една от сцените се развива на яхта, където се празнува рожден ден на сина на главния герой. За снимките е наета яхтата на криптокралицата Ружа Игнатова, твърдят запознати. По време на снимачните дни яхтеното пристанище на Созопол ще бъде затворено  заради желанието на екипа на Лиъм Нийсън да бъдат спазени противоепидемичните мерки. 

Ключови думи:

Лиъм Нийсън, Бургас

Още по темата