Quantcast
Ever Given засяда в Суецкия канал заради човешка небрежност | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Ever Given засяда в Суецкия канал заради човешка небрежност

4 655
 Снимка: ЕПА/БГНЕС

Инцидентът с контейнеровоза Ever Given, който причини шестдневното затваряне на Суецкия канал, се дължи на човешка грешка, каза в интервю за японската агенция Kyodo един от управителите на канала Осама Рабия, предаде БГНЕС.

''Има вероятност капитанът да е направил грешка в управлението или регулирането на скоростта'', каза Рабия, подчертавайки, че анализът на наличните данни затвърждава убеждението, че инцидентът е резултат от човешка грешка. Той също така отбеляза, че на кораба е присъствал лоцман - моряк, който помага за преминаването на кораб през определен опасен или натоварен плавателен район, но подчерта, че властите на Суецкия канал не носят никаква отговорност за инцидента. "Лоцманът дава съвети, но окончателното решение е на капитана. Нямаше грешки от наша страна и ние не носим никаква отговорност за инцидента", добави Рабия.

Преди два дни в интернет се разпространи информацията, че първата жена капитан на кораб в Египет е виновна за блокирането на Суецкия канал, предаде БиБиСи. След това стана ясно, че тя е била на стотици мили от инцидента.

29-годишната Марва Елселехдар всъшност е била първи помощник на кораба Aida IV в Александрия - на повече от 200 мили от мястото, на което се е намирал Ever Given. В момента се води разследване, за да се разбере защо името ѝ е замесено в инцидента.

 

Ключови думи:

Ever given, Суецки канал

Още

Египет започва разширяване на Суецкия канал

17.05.2021

2461
Управата на Суецкия канал арестува кораба "Евър Гивън"

13.04.2021

12486
Суецкият канал e освободен

29.03.2021

Обновена

6585