Медия без
политическа реклама

"Локомотив" (Пд) сдаде купата в Разград

"Лудогорец" успя да елиминира носителя на трофея след продължения, а мачът завърши с масов бой

16 Март 2021
Булфото
Капитанът на "Лудогорец" Вандерсон (вляво) напредва с топката към вратата на "Локомотив" (Пд), атакуван от трима футболисти на пловдивчани по време на 1/4-финала в Разград.

Носителят на Купата на България по футбол в последните две години "Локомотив" (Пд) отпадна на 1/4-финалите в настоящия турнир. Пловдивчани бяха елиминирани от шампиона "Лудогорец", който спечели мача в Разград с 2:1.

Домакините обаче стигнаха много трудно до победата, като трябваше да играят продължения. Там Мавис Чибота стана герой за "Лудогорец", след като проби в 114-ата мин. и отбеляза решаващия гол.

Преди това късметът пък бе на страната на "Локомотив", който губеше в резултата до 90-ата мин. след гол на кипърския нападател Пиерос Сотириу в 47-ата мин. В третата минута от даденото от рефера Драгомир Драганов допълнително време обаче Георги Минчев изравни за гостите след асистенция на Диниш Алмейда.

Много силен мач за "Лудогорец" направи дебютиралият на вратата Кристиан Кахлина. Хърватинът спаси опасни удари на Конър Руан, Момчил Цветанов (два пъти) и Алмейда. Добри положения за домакините пък изпуснаха Клаудиу Кешерю, Бърнард Текпетей и Елвис Ману.

След края на мача се стигна и до откровени простотии на терена, след като Жордан Икоко ("Лудогорец") и Пауло Уртадо ("Локомотив") се сдърпаха. Настана масово меле, като се наложи спортният директор на пловдивчани Георги Иванов-Гонзо да слиза на терена и да разтървава биещите се. Икоко и Уртадо получиха червени картони.

"Не се нуждаехме от 120 минути, защото ни вкараха в последната секунда на редовното време. Но се случва. Трябваше да останем концентрирани до края и това не ми хареса. Ние се изправихме срещу много силен съперник, който два пъти поред печели този турнир. Играхме и с различна система, но важното е, че сме в следващия кръг. В тези мачове съзнателно или несъзнателно играчите гледат към времето и губят концентрация. Хареса ми как се променихме в продълженията. Днес липсваха Сисиньо и Антон Недялков и трябваше да вземем решения за промяна. Имахме атаки, в които можехме да се справим по-добре. Икоко и Текпетей мисля, че се справиха добре. Вторият дори за първи път игра на подобна позиция и се представи отлично. Ако питате Кристиян Кахлина, ще ви каже, че е имало десет ситуации, в които може да се справи по-добре. Аз мисля, че е едно нормално представяне за него, но може и по-добре. Мачът беше емоционален и накрая се нагорещиха страстите. След като отмина всичко се поздравихме, всичко ще бъде забравено. Така е в спорта", коментира треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас.

Наставникът на "Локомотив" Александър Тунчев пък заяви: "Умората си каза думата за втория гол. След няколко рикошета топката отново се озова у Чибота и той отбеляза. Не мога да не съм доволен от отбора. Създадохме доста ситуации срещу "Лудогорец", но завършващият удар ни липсваше. Неприятно е да загубиш по този начин. Имахме проблеми. Митко (б.ред. - капитанът Димитър Илиев) и Парвиз (б.ред. - Парвизджон Умарбаев) не се чувстваха добре. Предпочетох да излезем с друга схема. Стояхме доста добре на терена и не дадохме почти никакви възможности на "Лудогорец", с изключение на две недоглеждания. Сега ще се фокусираме изцяло върху първенството. Докато имаме възможност да задържим това място (б.ред. - "Локомотив" в момента е на трета позиция в Ефбет лига), ще направим всичко възможно. Имаше някакви пререкания между Уртадо и Икоко. В един момент нещата се успокоиха, но скочиха щабовете на двата отбора. Не трябва да се случват тези неща".

 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, 1/4-ФИНАЛИ


16 март (вторник)

"Лудогорец" - "Локомотив" (Пд) 2:1 след прод. (1:1 в ред. вр.) 

(Сотириу 47, Чибота 114; Г. Минчев 90)


17 март (сряда)

"ЦСКА 1948" - "Арда" 15:30 ч.

(по "Диема спорт")


"Славия" - "Левски" 18:30 ч.

(по "Диема спорт")


18 март (четвъртък)

"ЦСКА-София" - "Ботев" (Враца) 17:00 ч.

(по "Диема спорт")

 

Още по темата