Медия без
политическа реклама

Карадайъ за Борисов: Държеше калашник срещу нас

ДПС ползва изключително остра предизборна реторика срещу лидера на ГЕРБ

16 Март 2021
Фейсбук
Мустафа Карадайъ със симпатизанти в Тервел.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ си служи с много остра реторика срещу Бойко Борисов на срещите с електората, става ясно от негови предизборни клипове в социалните мрежи. Той обрисува картина, в която днешният премиер и лидер на ГЕРБ държи оръжие срещу турския етнос по време на Възродителния процес.

В Тервел пред симпатизанти, припомняйки стари и нови думи на Борисов, Карадайъ казва: "През 1989 г. излязохме на едни мирни протести, нямахме и камък, и тояга в ръцете си. От другата страна държавата какво направи? Изкара танковете и калашниците. Кой беше там? Този, който беше от другата страна, в ръцете си имаше калашник. Беше от другата страна на барикадата. А от нашата страна какво имаше - мирни протестиращи и жертви. И този (...) днес излиза и говори за Възродителен процес, дава акъл на кого - на хората от Добрич, Тервел. Нали го чухте?! Казва "целите на Възродителния процес бяха правилни, методите трябваше да бъдат други". И говори какви методи той ще прилага. И като идват изборите, казва "аз съм гарантът за мира". По някое време Карадайъ добавя: "Преди 1989 г. ние свалихме режима на Тодор Живков. След свалянето на тоя режим, това момче Бойко излезе от милицията, за да си запази партийната книжка на БКП. И стана пазач на Тодор Живков". Карадайъ разказва, че откакто Борисов управлява, България е натрупала 20 млрд. лв. дълг.

Почти същата реч се повтаря и в село Партизани, община Дългопол. Карадайъ говори, че от 10 години цари еднолична, авторитарна власт. И прави паралел с 80-те години на миналия век, когато "насила някой се опитваше да ни отнеме идентичността, името, да ни забранява езика, религиите". Хората излезли на протест, а насреща - танкове и калашници."Кой ги държеше тези калашници?", пита Карадайъ, а от множеството се чува глас: "Бойко". "Всичко знаете", отвръща председателят на ДПС. В размяна на реплики със симпатизантите се чуват обяснения на Карадайъ от трибуната как при Тодор Живков глобата за говорене на майчин език била 20 лв., а сега при Борисов - 2000 лв.

Лидерът на ГЕРБ и преди е бил атакуван от ДПС заради Възродителния процес в Лудогорието. Неговата версия е, че не е участвал в насилие, а като командир на противопожарен батальон е бил командирован като резерв, в случай, че се запали реколтата.

 Карадайъ на предизборна среща в Тервел:

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ ТЕРВЕЛ: ДЕМОКРАЦИЯТА ОСВЕН ПРАВА И СВОБОДИ, ОЗНАЧАВА РЕД, ЗАКОНИ И ПРАВИЛА Централният лъч на ДПС пристигна в Тервел, област Добрич за да подкрепи листата на ДПС, водена от д-р Хасан Адемов. Лидерът на ДПС в Тервел бе категоричен, че „Само ДПС има програма за ускорено икономическо развитие.“ И допълни: „ДПС докара демокрацията и свободата в България, но демокрацията освен права и свободи, означава ред, закони и правила. И знайте, че всички онези държавни служители, които искат да ползват държавната служба за партийна работа и агитация за някоя партия, са нарушители на закона за държавния служители. Всички държавни служители включително и милицията, защото днес в България не трябва да има милиция, а полиция която да знае законите, Конституцията на България, Закона за МВР, Закона за митингите и събранията, Закона за политическите партии. Затова в Тервел все още си имате милиция, а в демократична България закона си е за полицията, милицията отдавна трябва да е изчезнала.“ Карадайъ завърши: „Животът в България не свършва на 4 април, има живот и на 5 април, след изборите.“ 9️⃣✅

Posted by ДПС Пресцентър on Sunday, March 14, 2021

Карадайъ на предизборна среща в село Партизани, община Дългопол:

Изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ / Mustafa Karadayi от село Партизани, община Дългопол

Posted by ДПС Пресцентър on Monday, March 15, 2021

 

Ключови думи:

ДПС, Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Под паметника на Съветската армия имало зала

24 Март 2024

Мария Габриел се отказа от мандата

24 Март 2024

Цацаров, Гешев и Сарафов ще са следващите в комисията "Нотариуса"

28 Март 2024

ГЕРБ отхвърли офертата на ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

26 Март 2024

Потенциален служебен премиер изненадващо подаде оставка

27 Март 2024