Медия без
политическа реклама

Камбуров се доближи на 4 гола от исторически рекорд

"Лудогорец" се откъсна с 11 точки аванс на върха с доза късмет

12 Март 2021Обновена
BEROE.BG
Мартин Камбуров (на преден план вляво, №91) току що е открил резултата за "Берое" в гостуването срещу "Локомотив" (Пд)

Мартин Камбуров вече е само на 4 гола от рекорда на Петър Жеков за най-много голове в елитната ни футболна дивизия (253). 40-годишният нападател на "Берое" вкара днес своето попадение №249. То обаче стигна само за равенство 1:1 в гостуването на старозагорци срещу "Локомотив" (Пд) в мач от XXI кръг на Ефбет лига.

Камбуров бе точен в 32-рата мин. от дузпа срещу бившия си отбор. Нарушението беше отсъдено, след като таджикистанският национал от "Локомотив" - Парвизджон Умарбаев, задържа с ръка в наказателното поле Гаюс Макута. Въпреки отсъствието на капитана си Димитър Илиев пловдивчани имаха повече положения от гостите. Георги Минчев и Лукас Салинас пропуснаха чудесни възможности да изравнят. Това обаче стори Умарбаев в 77-ата мин. от дузпа, след като Октавио ("Берое") фаулира Кристиян Илич. Малко преди края дебютиралият за "Локомотив" перуански национал Паоло Уртадо улучи напречната греда.

След мача треньорът на "Локомотив" Александър Тунчев призна, че липсата на Илиев е оказала влияние.

"Спечелихме една точка, но заслужавахме три. Особено с оглед на второто полувреме, в което създадохме няколко добри ситуации. Има горчилка в нас. Преди дузпата ние имахме чисто положение, след това второ, трето... Оттам нещата се объркаха, играта се разконцентрира, губехме лесно топката. Не съумяхме да се съвземем през първата част. За мен дори няма нарушение (б.ред. - при дузпата на "Берое"). Разговарях с Парвиз - той каза, че не е имало съприкосновение. Видях повторението, че се подхлъзна футболистът на "Берое". Митко Илиев ни липсва. Той е нашият лидер, човекът оркестър. Има леко разтежение на бедрото от тренировка и не искахме да рискуваме днес", обясни Тунчев пред "Диема спорт".

Треньорът на "Берое" Димитър Димитров-Херо пък коментира:

"Закономерен резултат. Първото полувреме за нас беше по-добре, отпаднахме малко през втората част. През втората част не ни достигна класата при последното подаване, но като цяло, като мотивация и агресия, направих най-доброто от моя състав, което можех. Не ни стига кондицията в последно време. В четири мача бяхме грубо ощетявани, ако беше нормално съдийството можеше да вземем още точки. Никой не вярва в съдийството. Трябва да бъде по-коректно. Притесняват се играчите от некоректно съдийство. Исках да си хвърля оставката заради съдийството, да има коректно отношение от съдийството, не говоря за днешния мач, говоря за предишните мачове. Минали са много хубави и лоши моменти, чувствам се, че имам силите и възможността да работя още на добро ниво. Надявам се, нещата да се решават нещата само на футболния терен, да го видя това. Иначе ние трябва да оправим нивото си, ще го направим чрез контролни срещи, с мач на мач ще играем по-добре, тъй като подготовката я пропуснахме поради корона кризата".

Самият Димитров изравни тази вечер рекорда на Георги Василев за най-много мачове като треньор в елитната ни група - 470.

Локомотив Пд - Берое 1:1 /репортаж/

След този мач пловдивчани достигнаха по точки (по 40 т.) с "ЦСКА-София", но излязоха на второ място заради по-добър баланс от директните мачове. И двата тима обаче изостават на 11 т. след лидера "Лудогорец", който по-рано днес победи много трудно с 1:0 като домакин "Арда" в първи мач кръга. "ЦСКА-София" все пак има шанс да намали изоставането в неделя, когато е домакин на "Етър".

Единственото попадение в двубоя в Разград отбеляза възстановеният от тежка травма Вандерсон. Той се разписа в самия край на даденото допълнително време след 90-ата минута, като получи пас отдясно от Бърнард Текпетей. Това бе първи гол за халфа от над 9 месеца насам. За последно той бе вкарвал в официален мач на 27 юни 2020 г.

"Лудогорец" имаше и доста други положения. В началото на мача вратарят на "Арда" Иван Караджов спаси удари на Доминик Янков и Кирил Десподов. "Арда" пък отвърна с опасни удари на Спас Делев и Тонислав Йорданов, но вратарят на домакините Пламен Илиев ги отрази.

След почивката Караджов бе на място и при коварен удар на Текпетей, а гол на Елвис Ману ("Лудогорец") в 54-та мин. бе отменен заради засада. Малко преди попадението на Вандерсон тимът на "Арда" остана с човек по-малко, след като червен картон получи Александър Георгиев.

След мача треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас, който бе променил схемата на игра от 4-2-3-1 на 4-1-4-1, заяви:

"Срещнахме много добър отбор. Още преди мача казах, че Арда е един от най-добре организираните отбори в България. Ако бяхме завършили 0:0 не мисля, че нямаше да бъде незаслужено. И двата тима атакуваха, показаха своите качества. Нашите смени дадоха своя резултат днес. Може да да звучи странно, но аз съм по-доволен от днешната победа, отколкото от тази над "Берое" с 4:1. Хареса ми, че момчета си повярваха и спечелихме. Тези 90 минути бяха много добри за Доминик Янков, особено срещу такъв съперник. В серия сме от победи и трябва да запазим тази увереност. Не трябва да се страхуваме от грешките. Трябва да имаме план как да реагираме след това."

Наставникът на "Арда" Николай Киров пък трудно прие, че тимът му се е разминал с равенството.

"Когато си надигран е по-лесно - просто признаваш превъзходството на противника. В днешната среща не мисля, че беше така. Много лековат червен картон, това им даде предимство последните минути и намериха пространствата за изработване на гол. Като желание и старание - добро ниво на отбора. Имаше и моменти, в които можехме да завършим по-добре. Лош сценарий за нас. Доста е тежко, когато загубиш подобна среща. Сигурен съм, че ако продължаваме да работим така, ще пожънем успехи", заяви Киров.

Още по темата