Quantcast

Медия без
политическа реклама

Топ 5 на срамните парламентарни издънки

07 Март 2021

ПАРЛАМЕНТ В УСЛУГА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

44-тото Народно събрание ще се запомни с липсата на контрол върху действията на правителството и с пренебрежителното отношение на министър-председателя Бойко Борисов към парламентарната власт. Премиерът само 3 пъти се отзова на общо 15 покани за изслушване. Десетки скандали имаше в парламентарната зала, заради отказа на мнозинството да го извика за да отговори на въпроси на депутатите.
Премиерът така и не стъпи в новата пленарна зала в бившия партиен дом, макар че преди 3 години беше обещал, че ще се отзовава на парламентарните покани, стига да са любезни. 
В този Парламент станахме свидетели дори на обсъждане на вот на недоверие към правителството и гласуване на държавен бюджет в отсъствието на премиера.

СРАМНИЯТ ОПИТ ЗА РЕСТАРТ

Това Народно събрание ще се запомни с опита да протака и да тушира общественото напрежение с проект за нова Конституция, писана на коляно. Управляващите внесоха проект за Конституция с множество грешки и това засили усещането а подигравка с основния закон и с очакването за промяна.

ИЗОЛИРАНЕ НА ЖУРНАЛИСТИ И ГРАЖДАНИ

Депутатите намериха убежище в бившия партиен дом и се изолираха от медиите и гражданите. Народните представители така се скриха от народа, че журналистическите очи можеха да ги видят само през прозореца на тоалетната.

ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Това, което със сигурност не трябва да виждаме в бъдещите парламенти е отношението към хората с увреждания. В това Народно събрание охраната изхвърли дете с увреждане далече от очите на депутатите. В края на мандата лъсна и този срам -  новата пленарна зала, глътнала милиони за ремонт, няма условиа за работа на хора с увреждания. Така депутат в количка се закле от място.

ОБИДИТЕ

И този парламент не избяга от традицията - запомни се със срамни сцени и обидни реплики между депутати. Някои от тях ще се помнят дълго.

Ключови думи:

досие, парламент, издънки

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Одобрявате ли създаването на кабинета Денков-Габриел?