Quantcast
Италиански нападател спря с професионалния футбол заради Харвард | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Италиански нападател спря с професионалния футбол заради Харвард

331
 Инстаграм

18-годишен професионален футболист се отказа от бъдещата си кариера, от която можеше да спечели много пари, за да следва в Харвард.

Алесандро Арлоти е роден във Франция в италианско семейство и започва да тренира в школата на "Монако", където през 2017 г. става капитан на отбора до 17 г. Тогава е извикан в националния отбор на Италия за тази възраст и играе на световното първенство за юноши. 

Миналата година младият нападател подписа професионален договор с "Пескара" от Серия Б. Попадна няколко пъти в разширения състав за мачовете на отбора, но така и не влезе в игра. Няма и да влезе...

Работата е там, че Арлоти успя да постъпи в престижния Харвардски университет в Кеймбридж и реши да се посвети на учението. Наистина, той не се е отказал съвсем от футбола, защото ще играе за студентския тим "Харвард Кримсън". А оттам евентуално би могъл да попадне в американската Мейджър сокър лига през драфта.

Но това не е неговата приоритетна цел. На профила си в Инстаграм Арлоти все още се нарича играч на "Пескара" и италиански национал, но добавя и няколко реда за бъдещето си в Харвард и студентския отбор. Вече публикува и своя снимка с екипа на "Кримсън" и е наясно, че няма да може да съвместява учебните си задължения с професионалния футбол.

Още

Само един български футболист остана в Серия А

26.01.2023

116
"ЦСКА-София" трябва да внесе 28,5 млн. лв. в АД-то за стадиона

26.01.2023

ЯВОР ЕВТИМОВ

2041
УЕФА отне от Русия втори финал за европейска купа

26.01.2023

1745