Quantcast
"Работникът" с премиерското сако е общински съветник от ГЕРБ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

"Работникът" с премиерското сако е общински съветник от ГЕРБ

PR-ите на Борисов представиха мъжа като строител на АМ "Хемус"
Обновена
68 123

"Работникът", който получи като подарък сакото на премиера Бойко Борисов по време на вчерашната му инспекция на участък от АМ "Хемус", всъщност се оказа общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово, пише сайтът boulevardbulgaria.bg.

PR-ите на Борисов обаче, които публикуват в неговия фейсбук профил, представиха мъжа като строителен работник. "След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават", пише в анонса към видеото от инспекцията.

Мъжът се представи на премиера като Янислав Великов. В списъка с общински съветници в община Суворово с мандат от 2019 до 2023 г. фигурира човек със същото име - Янислав Ангелов Великов, който е от групата на ГЕРБ. Задочно потвърждение за самоличността на човека има в записи от заседанията на Съвета на Суворово в YouTube канала на общинатаСъщият човек се вижда и в блога на варненския депутат от ГЕРБ Павел Христов, който през септември 2020 г. публикува снимки от среща с "кметове, общински ръководители и общински съветници от партията в Суворово и Девня".

Именно Янислав вчера посрещна Борисов на строителния обект. "Всичко работи, затова има много техника", подвикна той на премиера, който го извика да дойде. "Харесахме се с теб", каза му веднага Борисов и си направиха снимка. След това министър-председателят поздрави и останалите работници. "Приближете си, приближете си, няма да ви бие охраната, той е мой човек, няма страшно", продължи да се шегува мъжът, фен на премиера.

Янислав похвали и сакото на Борисов и се зарече и той да си вземе такова. "Направо го свалям и ти го давам", светкавично отвърна премиерът и веднага го съблече. Мъжът се зарадва и бързо го сложи на гърба си, а премиерът му оправи яката: "Само маската да си взема, запалката ти я оставям. За спомен !". След това двамата се здрависаха и прегърнаха, а останалите работници започнаха да скандират "Браво, Бойко", докато той се качваше на джипката.

Пред сайта "Фрогнюз" Янислав Великов признава, че е общински съветник от управляващата партия, но уточнява също така, че работи като началник на механизацията на строителния обект, инспектиран от Борисов. "Аз тук си работя. Началник съм на механизацията. А кой ви каза, че съм общински съветник? Не искам по принцип много да се...но няма проблем", коментира той.

ПРЕДИЗБОРНО

Сутринта в празничното предаване за 3 март на БНТ гостът проф.Иван Илчев се обърна към събеседника си режисьора Виктор Божинов, мислейки, че вече не е в ефир - "Не мога да повярвам какви нищожества стоят начело на българската държавата!". Репликата му бе по повод Цвета Караянчева, която бе включена директно от Шипка. 

Предизборно време е, в понеделник вечерта Волен Сидеров раздаваше петдесетолевки на роми на "Витошка".

 

 

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, March 3, 2021

Още

Премиерът на Ирак оцеля след атака с дрон

07.11.2021

2144
Кирил Петков би поел отговорността да е премиер

05.10.2021

Обновена

2741
В Германия спорят кой е поддържал "корумпирания" ни премиер

11.09.2021

www.dw.de

62375