Quantcast
Приятелката на Кристиян: Той оказа първа помощ на Милен Цветков | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Приятелката на Кристиян: Той оказа първа помощ на Милен Цветков

Синът на депутата Лъчезар Иванов е извън България и не се яви в съдебна зала
Обновена
3 200
 БГНЕС

Приятелката на Николов по-рано днес даде показания пред съда. Симона Цанкова твърди, че веднага след сблъсъка Кристиян опитал да помогне на пострадалия Цветков, правил му изкуствено дишане и си свалил обувката, за да я сложи под главата му, съобщава БНТ.

Цанкова обаче не описа точния момент на катастрофата, тъй като, по нейни думи, чела инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки. Чула Георги Иванов, син на депутата Лъчезар Иванов, да вика, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не е видяла.

Приятелката на Кристиян разказа още, че в деня преди фаталната катастрофа е празнувала рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели. Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

След като изпил пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии. В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгвали на разходка. Симона твърди също, че само един път преди години видяла Кристиян да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

Според защитата е възможно марихуаната, амфетаминът и кокаинът да са попаднали в кръвта на подсъдимия без неговото знание, чрез последното питие. "Много е вероятно да е имало замесено именно в Йегермайстера нещо. Като дойде времето за експертизите, ще чуете какви са количествата. Не искам да ги коментирам сега, въпреки че много хора коментираха обстоятелства, свързани с делото преди то да е започнало", каза Константин Симеонов, адвокат на Кристиян Николов.    

Според адвоката на наследниците на Милен Цветков това е защитна теза на подсъдимия. "Пробите са взети около 21.30 ч. на 19 април, т.е. последствено след катастрофата. Дали някой го е видял да взема или не го е видял, ние не сме очаквали, че приятелката му, с която живее на съпружески начала ще каже обратното. Това няма никакво значение. Важна е обективната находка", каза Менко Менков, адвокат на наследниците на Милен Цветков.

В съдебна зала днес бяха разпитани всички участници в купона от вечерта преди катастрофата. Георги Иванов, който е син на депутата Лъчезар Иванов, не се яви в съдебната зала. Оказа се, че адресът, на който е изпратена призовката му отдавна не е неговият личен. Според адвоката му момчето от години живее в Италия и предвид пандемията не е ясно кога ще се върне в България, предаде Нова тв.

"Сега" припомня, че 23-годишният Кристиян е обвинен в умишлено причиняване смъртта на Милен Цветков. Той е нарушил правилата за движение по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен светофар. Случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал автомобила след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам, твърди обвинението. НК предвижда от 15 до 20 години или доживотен затвор за това престъпление. Предварителното заключение на аутопсията сочи, че вследствие на удара на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване на ребра, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада, сочи прокуратурата.

Записи от камери в района на катастрофата показват как джипът, управляван от Кристиан Николов, помита колата на журналиста и по чудо 6-ма пешеходци се разминават със смъртта. Младият мъж е задържан под стража от 20 април м.г.

 

Още

Съд отказа на Брендо да излежи и трите си присъди у нас

20.09.2021

4842
2 г. по-късно в съда още няма дело за "НАПлийкс"
Обвиненият за смъртта на М. Цветков излиза окончателно от ареста

16.09.2021

1088