Quantcast

Медия без
политическа реклама

Германец ще надзирава Нова телевизия след Домусчиеви

Собственикът на БТК вече официално владее "Нова Броудкастинг Груп"

22 Яну. 2021

Бивш изпълнителен директор на германската телевизия RTL ще наблюдава медийната група на Нова телевизия след придобиването й от собственика на БТК и "Виваком" - „Юнайтед груп“. Днес от компанията съобщиха, че са завършили процеса по  придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“. В съобщението се казва, че "като част от „Юнайтед груп“ дейностите на НБГ ще бъдат супервизирани от бившия изпълнителен директор на RTL - Дирк Геркенс, професионалист с повече от 25 години опит в сферата на телевизията". Преди дни Комисията за защита на конкуренцията даде съгласие "Юнайтед груп" да купи телевизията и останалите медии около нея от фирма на братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

„Нова Броудкастинг Груп“ се състои от 10 телевизионни канала, включително националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“. Също така групата управлява четири радиостанции. Главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг заяви: “С радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“ Според Боклаг „между „Нова“ и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти.“

Придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“ е в съответствие със стратегията на „Юнайтед Груп“ да притежава  както телекомуникационни, така и медийни компании на пазарите, където оперира, се казва още в съобщението. Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“ - „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20 000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Със седалище  в Нидерландия, „Юнайтед Груп“ е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има близо 10 млн. потребители и 11 хил. служители към края на 2020, съобщават от преслужбата й. От март 2019г. мажоритарен собственик на „Юнайтед Груп“ е BC Patners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Кого бихте подкрепили за кмет на София?