Quantcast
Политиката е чипирала до обезчовечаване мозъка на българина | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Политиката е чипирала до обезчовечаване мозъка на българина

Крясъкът „Искам руската ваксина!” е най-пресният пример
6 772
 БГНЕС
Каквито и колебания да има, една от западните ваксини - на "Пфайзер - Бионтех", вече е одобрена не само в ЕС. В случая - медицинска сестра от Израел приготвя доза за пациент.

Отдавна известен факт е, че политиката притежава свойството да бърка в мозъците на хората. Знае се също, че това най-често води до отрицателни последствия. Затова е хубаво периодично да се измерва мащабът на процеса. Количествено е трудно да се направи, но качествено е възможно. Днес покрай ваксинирането срещу COVID-19 следва да се констатира, че политиката е бръкнала много, много дълбоко в мозъците на българите.

Трудно иначе може да се обясни повсеместно афишираното желание за поставяне на руската ваксина. Към телевизиите прииждат въпроси какъв е начинът това да се случи, социалните мрежи също са пълни с подобни вопли.

 

Но да предпочиташ, която и да е ваксина пред друга

 

(не само руската!), след като при нито една няма достатъчно сигурен опит за резултата, пък и производството им технологично вървеше в еднакви срокове, си е чиста проба мисловен дефект – вследствие на политиката. Подобни желания избуяват единствено на запалянковски принцип: „Ние винаги викаме за Путин и Русия, така и сега!”. Другата агитка - русофобската, е мълчалива, единствено защото няма изглед препаратът „Спутник V” да бъде допуснат в Европейския съюз (ЕС). Иначе и тя щеше да е гласовита. Това са агитки, които воюват помежду си и се смятат за различни една от друга, но са еднакви като две капки вода.

Желаещите да си инжектират руската ваксина обикновено изтъкват правото на избор – да имат възможност за лично предпочитание. Но какво точно ще избират, след като

 

познанията им за която и да е ваксина са нулеви?

 

На листовките на всички ще пише и много хубави, и малко лоши неща. Твърди се също, че ЕС стартира ваксинирането с фирма производител, която на искала да поема гаранциите за рисковете при пациента – ето ти повод за отхвърляне. Но при руската Кремъл ли ще ги поеме? Не съм чул някой да се застъпва заради безопасността или правото на избор за индийската, турската и т.н. ваксини. Няма човек на света, който да знае в момента чий препарат ще е най-успешен. Затова нека не се лъжем – „Искам руската ваксина!” е отглас единствено от антизападните настроения у нас, застъпвани от значителна част от населението. Всичко им е лошо на западняците: бежанците, политиците, хлябът им (макар да го ядем!), сега и ваксината; само Русия е хубава – това е мисленето на тези хора. И в общ план, досущ като побратимите си от другата страна на барикадата, подкрепят партии и политици, единствено защото са в техния филско-фобски лагер.

 

Може да е крадец, но от нашите да е -

 

вреда ли е, че да я опишеш!

Сега в случая не антизападните настроения сами по себе или русофилството са проблем. Нека на полето на политиката всеки си ги има пристрастията. Проблемът е, че прехвърлени върху тема като здравето, тези настроения се превръщат в политиканстване, а от там – в глупост отвъд всякакви норми. Не следва ли

 

преди да сме фили, фоби и т.н., да бъдем нормални хора?

 

Поне за здравето?

Бил Гейтс слага чипове във ваксините, но Путин не слага, той не е такъв човек – ето я еманацията на глупостта на елементарно ниво.

Извън всичко това е напълно естествено хората да се колебаят. Нормално е да се притесняват безопасно ли ще е ваксинирането, да искат да изчакат. Но всички тези естествени страхове нямат общо с предпочитанията на вида ваксина. Още по-малко имат общо с хъса, с който мнозина безотговорно разпространяват глупостта си пред хиляди други хора в социалните мрежи. Отдавна в главите им е извършено чипиране, с което

 

не правят разлика между хубавото и лошото,

 

допустимото и недопустимото. Не проуямават, че има граници, които личните пристрастия не бива да прекрачват – виждаме го и в цялата ситуация около COVID-19 (предприеманите мерки, споровете съществува ли вируса и т.н.)

Специално при ваксините има и една енигма: Дали човек, крещящ, че иска да си си инжектира руската ваксина, ще го направи, ако на масата пред него е сложена и ваксина, произведена на запад. Позите и думите са едно, действията – съвсем друго. Но замърсяването на публичността, дори да е единствена щета, е огромна. Колкото повече са хората без спирачки, толкова повече обществото се обезчовечава, а това ще носи всестранни последствия.

60

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пандемията погуби 255 млн. работни места

27.01.2021

Обновена

1030 11
Бил Гейтс: Наистина ли вярвате, че ви чипирам?

27.01.2021

3175 42
Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън по време на ковид

27.01.2021

81

Коментари

Страници

Irresistible
снимка на Irresistible

Днес покрай ваксинирането срещу COVID-19 следва да се констатира, че политиката е бръкнала много, много дълбоко в мозъците на българите.

Трудно иначе може да се обясни повсеместно афишираното желание за поставяне на руската ваксина.

 

Тия, дето пискат за руската ваксина, нито са българи, нито пък имат мозък.😆

maestrata

Тарикат мъж не писка/Евангелие на Кубрата,9-ти 27/

Жозефа
снимка на Жозефа

Трудно иначе може да се обясни повсеместно афишираното желание за поставяне на руската ваксина. 

 

Не съм забелязала такова нещо. Но има нормално питане на граждани защо, както сам авторът заявява, "няма изглед препаратът „Спутник V” да бъде допуснат в Европейския съюз (ЕС)".

Авторът може ли да отговори на този въпрос? И може ли с чиста съвест да заяви, че ако наистина няма изглед руската ваксина да бъде допусната в ЕС, причините не са политически? М? Особено, след като и нашите специалисти твърдят, че ваксината е много добра. 

 

Лош опит на господин Божидаров. Еле пък с "Кремъл",  сякаш някой е поискал гаранции от Бундесканцлерамт-а, вместо от производителя Pfizer. 

 

 

 

 

Luckbox

Ти може да не си забелязала такова нещо, ама това не значи, че то не съществува. 

Относно защо няма изгледи руската ваксина да бъде допусната до ЕС, отговорът е много прост - производителят на руската ваксина не е направил такова искане към съответните органи на ЕС, съответно няма как ЕС да одобри за послзване нещо, чийто производители не са поискали да се ползва в ЕС. Какви са причините за това можем само да спекулираме - от невъзможността на производителя да произведе достатъчно ваксини за ЕС, до липсата на данни/тестове, за да бъдат задоволени изискванията на съответните органи на ЕС. 

А статията е точно в десетката. Ама точно - тъжно е  човек да си обяснява почти всичко в живота през призмата обичаме/мразим  Русия/Запада. Има хора в този форум, които не са казали една критична дума към Русия/САЩ за 15 години. Това, драги форумци, НЕ Е НОРМАЛНО. Знам че, любовта е сляпа, ама повечето тук сте хора на години  - не следва да сте заслепени като пъпчиви тинейджъри. 

Ognian Georgiev
снимка на Ognian Georgiev
А тия дето не пискат незнам дали са българи,но не са мъже
Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Най-големия смях е, че на  болшинството му е през дедовия, къв модел е ваксината, щото въобще няма намерение да се ваксинира.

☺️

Weiß

Точно. 

Политиката била чипирала до обезчовечяване мозъка на българина.

Глупости на търкалета.

Божидаров не пропуска да се пласира в политкоректното пространство.

Имаше тука един Сула, който се изсули,

сега Диян се опитва да му влезе в обувките.

Irresistible
снимка на Irresistible

Другата агитка - русофобската, е мълчалива, единствено защото няма изглед препаратът „Спутник V” да бъде допуснат в Европейския съюз (ЕС).

 

За да бъде допусната, ваксината "Спутник Ви" трябва да подаде документи за одобрение. Те не са подали такива, само поискаха информация от агенцията за процедурата.

 

Ако и когато подадат заявка за регистрация и одобрение за използване в ЕС, чак тогава може да се правят евтини спекулации, че им било отказано по немедицински причини.

Cixi 2

"Това са агитки, които воюват помежду си и се смятат за различни една от друга, но са еднакви като две капки вода."

Дълбоко си заблуден, авторе. Разликата между 2те агитки е огромна. Едните викат за силните на деня, за победителите. Т.е, това са конформистите. Другите викат за слабите, т.е. за победените. Това са вид дисиденти, понеже на намирам по-подходяща дума. 

dobadoba

Нищо не може да чипира мозъка на БГ Човеците.

За нас бронебойни патрони(ваксини) няма открити, няма открити!

⚓️

Meto_ot_Interneto

Рядко противна антируска пропаганда👎

inventus

Причината уважаеми авторе /ако не я знаеш или се правиш че не я знаеш / е че хората ви нямат и грам доверие и не ви вярват и за пет стотинки. Нито на вас нито на господарите ви които са ви турили тези глупави и нелепи аргументи в устата! И това недоверие е част от съпротивата на хората именно срещу тази ваша политика която се опитва да ги чипира  манипулирайки ги.Източните народи имат една поговорка. "Веднъж ми каза-повярвах ти. Втори път ми каза същото- усъмних се. Трети път ми каза същото-разбрах че ме лъжеш!" Да бяхте млъкнали за малко! Можеше и да ви повярваме...

Константин Матеев

Добре де - тази сатия е противна антируска пропаганда, ама това на Путин какво беше - прелестна проруска такава. Ваксина, която е още в етап на изпитание, се обявява за готова и се твърди, че е безвредна, понеже били ваксинирани няколко десетки доброволци, вкл. дъщерята на президента. Това е безотговорно и чиста проба пропаганда. За съжаление и на Запад се поувлякоха в това отношение. Заприлича на напреварата в Космоса,. С други думи, преди да ни вкарат ваксината, ни вкараха поредна порция пропаганда, прикрита зад благородна загриженост за здравето ни. А въпросната саттия казва много истини и то горчиви.

Meto_ot_Interneto

Не, човек трябва да знае фактите:
1) Руската ваксина бе първата високоефективна ваксина в света, която бе регистрирана и която публикува подробности в международното списание Лансет
2) Русия първа в света започна масова ваксинация на населението си със СпутникV. Не Англия, както лъжат медиите
3) Британска АстраЗенека не би започнала тестове за комбинация на собствената си вксина с руската, ако нямаше доверие в качествата на последната
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-55270942

Flamand

Както вече е написано, за да се одобри руската ваксина в ЕС, първо трябва да се подаде заявка за одобрение, придружена с документи за изпитания и т.н. Трябва и руснаците да успеят да произведат достатъчно, та да имат и за продажба - което май хич не се случва.

Ако руснаците все пак успеят да произвеждат ваксината си в достатъчни количества, дори и да не е разрешена за продажба в ЕС, ще може да се ваксинира човек. Ако е разрешена и налична в Сърбия и Турция, ще може човек да иде там и да си я купи или срещу заплащане да му я поставят - за да не трябва да пътува по-надалеч. Само че в нашия форум не искат толкова руска ваксина, искат да си помрънкят и да си поприказват за Русия. Както и не искат те или децата и внуците им, ако ще емигрират, да е в Русия. Един в Австрия, друг във Великобритания, трети в САЩ или Канада плюят Запада и хвалят Русия.

pataran

Абсолютно точно, даже и да е одобрена и на разположение у нас руската, тавагишчите по стар обичай каруцарски ще се боцнат с качествената, западната. 

Epikur

 

  Изключително мазна, бих написал курвенска пропаганда на ваксините. Под нечистоплътния начин да се внуши, че хората предпочитат една, или друга ваксина, се промъква  политическата линия, че трябва да се ваксинираме!  А хората не искат, страхуват се. Страхуват се и медиците ! Нека автора да напише в личния си блог, че ще е в първата редица на ваксиниращите се, вместо да агитира така завоалирано другите.

    Снощи по една телевизия говори немски лекар-професор. Сподели нещо, което за пръв път научих. При ваксинирането, когато в началото изпробвали ваксината при плъхове, тя дала чудесни резултати. Впоследствие същата група плъхове измирали масово при лабораторно заразяване с обикновения грип !

    Друг път също съм писал, че не съм антиваксър и съм ваксиниран срещу конвенционалния грип. Но ме отвращават лъжите на политици и слугуващи им журналисти, които искат или не, могат да превърнат една нация в опитни зайчета!

Отровното соло

Точно.

Irresistible
снимка на Irresistible

Всичко им е лошо на западняците: бежанците, политиците, хлябът им (макар да го ядем!), сега и ваксината; само Русия е хубава – това е мисленето на тези хора.

 

Може и да допуснем, теоретично, че някога са били хора, но доста отдавна са мутирали в безмозъчни кремльовци. Нямат нищо общо с Homo sapiens😆

н16
снимка на н16

Нито имам намерение да тествам руската, американската, немската или китайската ваксини - нито ще се ваксинирам с някоя от тях.)
 

Алиса в странат...

Щели да се ваксинират първо хората от рисковите професии като медицински служители, полицаи..

Мисля, че трябва да се даде предимство на журналистите да се ваксинират първи. Даже задължително да бъдат ваксинирани. Лобираш за Пфайзер - ето ти Пфайзер. Рекламираш Спутник - ето ти спутник.

Така като че ли ще се прочисти малко въздухът, и хората ще си отдъхнат.

А и руската, и западната ваксини са разработка все на един глобален център.

Платон
снимка на Платон

Тоз под Антарктида дет се въдят рептилите? 

Luckbox

Глобален център?  Страната на чудесата. може би?

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Има хляб в тази идея! Нека джурналистите, които са на първия фронт срещу истината да се ваксинират първи. Пък после я камилата, я камиларят...

Котаракът Чарли

Най-вероятната причина Русия да не подава документи за одобрение на ваксината в Европа е, че "руската" ваксина е крадена. Русия не може да разработи нищо, само да краде. Винаги е било така. 

Hasta la vista

Браво Котарак! Изби сичката риба и строши сички миФки с това откритие! Викаш, един тостер ме моат да нáправат, тръгнали ваксини да праят. И понеже не моат да нáправат, краднале...Че чак "винаги е било така"!  Абе от де ви копат такива, бре? 

аман бе

Котарак, Божидаров твърди, че русофобската агитка мълчала. Не го издънвай! 😁

Отровното соло

Дий диене дий, ти не си бъгарче, твойто чип е от правоверните. Набий си която искаш „ваксина“. И не пропускай, холан, на чаветата си да я набиеш, да не им се обърка чипа. Пфу...

Азбукарче

     До автора на статията:

    -Та кога казваш, че ще ни разрешат да махнем дамските превръзки от лицата си?

 

     П.П. Извинете, че писанието ми е отвратително, ама е истина.

Andrij

Майка е с деменция и на памперси и понякога когато и казвам,че излизам се  бърка и вика-"И да не си забравиш памперса!".

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш