Quantcast
Шампионът Далаклиев: Пулев се нареди до Майк Тайсън и Мохамед Али | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Шампионът Далаклиев: Пулев се нареди до Майк Тайсън и Мохамед Али

1 084

Последният световен шампион на България по бокс - Детелин Далаклиев, е умерен оптимист за шансовете на Кубрат Пулев да спечели световната титла в боя срещу Антъни Джошуа в съботната вечер. 37-годишният плевенчанин, който завоюва последното световно злато за България в аматьорския бокс - през 2009 г. в Милано, обаче счита, че само стигането на Пулев до мач за трофея е огромен успех. 

"Българин да се нареди до велики имена като Мохамед Али, Майс Тайсън, Форман, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд и т.н. и да играе за световна титла – това не е никак малко подчерта Далаклиев пред "Букмейкър Рейтинги". - Аз мисля, че Кубрат ще бъде подготвен. Малко се дразня, че ние пак много прехвалваме чуждестранните съперници. Уж големи имена, не знам какво, а ние не сме нищо по-малко от тях. Това, че правят много яки клипчета и пудрят нещата, не ги прави феноменални. Дали ще правиш упражнението с два ластика или с въже, ефектът е един и същ."

Далаклиев очаква да няма нокаут, а да се изиграят всичките 12 рунда на двубоя и той да бъде решен със съдийските гласове. 

"Кубрат няма какво да губи, може само да спечели от този мач. Мисля, че ще играе сполучливо, Джошуа ще му бъде удобен съперник. Британецът е по-скоро тип кикбоксьор, играе по-чисто. Той не е от онези, които удрят зад главата и се бутат на ринга. Джошуа е доста тактичен и дисциплиниран боксьор  допълни Спортист №1 на България за 2009 г. - Антличанинът има изваяна физика, но няма боксьорска структура. Ти като не можеш да удариш хубаво, рязко и бързо… Кубрат има хубава предна ръка. Но не трябва да допуска противникът да го доближава. Когато му пуснат повече удари, се чувства не в свои води. Трябва да прави серия от повече удари, отдолу и отгоре, в трупа – също. Някои казват, че Кобрата има само лява ръка и пуска удари с нея, но без лявата ръка в бокса не може да направиш нищо."

Детелин Далаклиев изтъква, че по-големият боксов опит на Пулев няма да е решаващ фактор, макар когато българинът се е боксирал, Джошуа да е бил още дете. Но и англичанинът вече е натрупал опит, "сърбал е попарата" на противник, когото е подценил (Анди Руис) и сега няма да има никакво подценяване.

Още

Аматьорският бокс въведе награден фонд и шампионски пояси

23.10.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

123
Нокаут: Тайсън Фюри запази трона си в тежка категория (галерия)

10.10.2021

Обновена

6314
Циганския крал е с 18 кг по-тежък от Бронзовия бомбардировач

09.10.2021

604