Quantcast
Вегани протестираха пред Главното мюфтийство в София | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Вегани протестираха пред Главното мюфтийство в София

1837
Снимка БГНЕС

Петима представители на Веганския съюз излязоха на протест пред Главното мюфтийство в София срещу жертвоприношенията на животни за Курбан Байрам, предаде БГНЕС. Те държаха плакати с надписи „Спрете варварството“, „Убийството на невинни няма оправдание”, „Усещаш ли лицемерието си?” и „Защо аз!“. Протестиращите бяха довели и деца.

Според веганите убиването на животни заради традиция е една жестока, нехуманна и ненужна варващина, която в XXI век няма място и не трябва да се толерира.

Това е поредната акция на сдружението. През юли веганите излязоха на протест пред сградата на Съюза на ловците и риболовците с искане да бъде наложена пълна забрана на лова на дивеч и риболова. Преди това пък поискаха забрана и конфискация на каруците в София. Протестна акция под надслов „Месото е убийство“ се проведе през миналата година и пред земеделското министерство с искане за оставка на ресорния министър Румен Порожанов. Периодично арена на недоволството се превръща и пространството пред Народното събрание.

Още

САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

28104
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

5974
Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

7886