Quantcast
1000 зрители ще бъдат допуснати на двубоя Джошуа - Пулев | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

1000 зрители ще бъдат допуснати на двубоя Джошуа - Пулев

220

Двубоят за световната титла в тежка категория на професионалния бокс между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев все пак ще се проведе пред публика, макар и не многобройна. След снощните решения на британското правителство стана ясно, че боят на 12 декември ще може да бъде наблюдаван от 1000 човека по трибуните. Джошуа залага в този мач 4-те си шампионски пояса във версии WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация).

Британското правителство реши, че след 2 декември, в рамките на един месец, първоначално експериментално, ще бъде допускан ограничен брой зрители на спортни събития в страната, като на открито може да има максимум 4000 души, а на закрито - по 1000. Боксовото шоу на 12 декември ще е в зала - "O2 Арина" или "Уембли", т.е. пред 1000 човека.

Промоутърът на Джошуа и главен организатор на двубоя - Еди Хърн, се зарадва на новината, но изрази съжаление, че поради пренасрочването на боя от края на лятото за декември той вече няма как да е на открито. Но все по-голяма става вероятността Пулев и Джошуа да се бият в по-малката зала "Уембли". При само 1000 зрители 20-хилядната "О2" би изглеждала съвсем празна, докато в съоръжението срещу стадион "Уембли" (12 300) тази бройка би изглеждала малко по-добре. 

Тепърва ще бъде обявена цена на билетите, а също така и колко от тях ще са в свободна продажба, тъй като организаторите и двамата боксьори имат правото на квота пропуски за свои хора.

"Въпрос на ден-два е да уточним окончателно залата за мача. Проверяваме алтернативата с "Уембли" - заяви Хърн. - Приветствам решението на британските власти, но съм и малко разочарован, защото очаквах да можем да вкараме в залата 4000 души. Но и 1000 е стъпка напред."

На спортни събития във Великобритания не е имало публика от началото на март.

 

Още

Две победи от два двубоя за боксьорите ни на световното първенство

26.10.2021

Обновена

129
Кубинец даде победно начало за България на световното по бокс

25.10.2021

Обновена

1854
Аматьорският бокс въведе награден фонд и шампионски пояси

23.10.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

147