Quantcast
Еврокомисар подаде оставка заради нарушена карантина | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Еврокомисар подаде оставка заради нарушена карантина

Фил Хоган пое отговорност, че е нарушил изискванията за социална изолация, за да присъства на гала вечеря
1 789
 ЕПА/БГНЕС
Фил Хоган

Европейският комисар по търговията Фил Хоган подаде оставка заради гала вечеря на голф клуб, която посети в нарушение на противоепидемичните мерки в родната му Ирландия. Хоган е най-високопоставената жертва на събитието, организирано преди седмица в чест на 50-годишнината на парламентарния голф клуб. Принудени да се разделят с постовете си бяха и други участници в него, съобщава RTE.

Хоган е в светлината на прожекторите, откакто се разбра, че е  присъствал на вечерята. Вчера той бе принуден да дава обяснения на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен не само за участието си в гала събитието, а и за всичко, което е правил по време на престоя си в Ирландия. Пред нея комисарят уверява, че два пъти си е правил тест за Ковид-19 и той е бил отрицателен.

Пак вчера Хоган публично се разкая за постъпката си, като пред RTÉ News обясни, че не е нарушил правилата в Ирландия, не е създал риск за никого, "но е сторил големи грешки и е силно засрамен от това". Според него това, че резултатите му са негативни, го освобождава от задължението да се въздържа от пътувания и социален живот за 14 дни. На друго мнение е министерството на здравеопазването. Оттам излязоха с официална позиция, че човек задължително трябва да се въздържа да излиза за 14 дни, ако пристигне в Ирландия от държава, която не е в групата на безопасните. Ведомството подчерта, че отрицателният тест не освобождава човек от карантината.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пореден черен рекорд - 152-ма починали с COVID-19

17.11.2020

Обновена

13624 243
Абсурдистан - страната на виновните болни

17.11.2020

ПЕТЬО ЦЕКОВ

26667
ЕК ще предложи признаване на еднополовите бракове в целия ЕС

13.11.2020

3666 72

Коментари

скът

... иии ето как СЗО се намесва в политиката. На произволна страна, съюз и т. н.

Влез или се регистрирай за да коментираш