Quantcast
МВР разчисти блокадата при румънското посолство | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

36 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
МВР разчисти блокадата при румънското посолство

Късно през нощта органите на реда са премахнали новосъздадения палатков лагер на протеста при румънското посолство на бул. "Ситняково", съобщи bTV. Движението в района тази сутрин е спокойно, но интензивно.

Трима души са били арестувани след акцията, съобщи БНР. Засега няма официална информация от МВР.

По разказ на протестиращи към 5.00 часа сутринта жандармерия с над 20 коли е дошла на място и е събрала палатките и всички вещи от барикадата, съобщава БНТ. Пак по разкази на протестиращи е имало напрежение с полицията. На няколко граждани са били взети личните карти и отведени настрана. Имало е и провокатори - двама младежи са спукали гумите на бус, останал в района на кръстовището.

Изсипа се огромно количество полиция и жандармерия, дойде камион, в който се нахвърля всичко, разказа и Велислав Минеков от Отровното трио, който е бил свидетел на разчистването. По думите му полицаите били толкова многобройни, че улицата е "почерняла".

Това е отчаян ход на правителството, който ще доведе само до това, че протеста ще се разрасне - не само, че ще има връщане на това място, но и размножаване, добави той. "В това отчаяние те настройват хората още повече. С всяко едно действие те предизвикват истински сериозен бунт", допълни професорът пред bTV.

"Нямаше насилие при освобождаването на кръстовището", разказа пред БГНЕС Даниела Йовчева, която заедно със сина си е била на мястото. Тя разказва, че на кръстовището е имало 12 души. "Появиха се всякакви хора, полиция жандармерия. Аз и синът ми отказахме да изпълним доброволно заповед, наложи се да ни задържат. Никой от нас, които правят това, не е защото си нямат друга работа. Ние гледаме на това като на работа, която трябва да свършим, и ще го правим непрекъснато и постоянно. И само да попитам някой да знае нещо за премиера ни. Защото той е нелегален – както и парламентарната група от вчера. Те са в нелегалност. Освен това се оказа и патологичен лъжец. Помните, че обеща нито с добро, нито с лошо няма да раздига палатките", допълва Йовчева. По думите й протестиращите имали намерение освен линейките да пропускат и колите на градския транспорт.

"Жандармерията разкарала мутрите от кръстовището на Ситняково. Правилно. Така се прави в Европа. Браво!". Това коментира във фейсбук профила си евродепутатът Александър Йорданов във връзка с намесата на органите на реда във вдигането на палатките, които протестиращи разпънаха пред румънското посолство в София в 36-тия пореден ден на протестите.

Кръстовището при румънското посолство стана четвъртото блокирано място в София, след като в четвъртък вечерта демонстрантите се насочиха към него и се наложи движението в района да бъде спряно.

На място в четвъртък Арман Бабикян съобщи, че блокадата ще бъде поне за 24 часа - "като предупреждение към премиера Борисов какво го чака, ако не предаде властта на нормални и мислещи хора, спазващи закона". Съорганизаторът на протестите обяви, че движението по тази артерия ще бъде пуснато утре по това време, но "са възможни и други изненади". За броени минути протестиращите изградиха своеобразна отбранителна линия както с подръчни, така и с предварително подготвени материали - от улични контейнери за боклук, през дървени палети до автомобилни гуми. В средата на новия окупационен лагер бяха разпънати шатри и палатки.

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад "Независимост" и пред ректората на Софийския университет.

Към статията във в. СЕГА

Страници

nebenebe

Ранобудна е полицията.

nafta

Имало е и провокатори - двама младежи са спукали гумите на бус, останал в района на кръстовището.

Трябвало е направо да го запалят. Като на истинска барикада. Пробвайте в Люлин и Дружба бе, "камаради". Може и в "Левски".

segal

Пред румънското посолство може за малко обаче. 
То това показва кой си прави протести за отвличане на вниманието. Що не блокират някое друго посолство за пет минути? Щото CNN вече ще трябва да се обяснява защо от повече от месец мълчи за България.  

Evasion

И на кого ще трябва да се обяснява?

Кара Колю

Ndaaa... уж се барат за европейци протестующите... а пред съветското послоство - нъц? Що тъй бре европци? 

Топоо... и на пл. Свобода 11 няма... Хората направиха революция у Минск... По терасите се стрелят... а нашите европци - по далче от София - пак Нцъъъ... 😁

Джиджи

Ndaaa... уж се барат за европейци протестующите... а пред съветското послоство - нъц?

Що тъй бре европци

Щото не му йе централна локацията . 👃

 

На сАвеЦкото посолство. 👃👃

Минувача
снимка на Минувача

Да блокират пред американското посолство.  Г-жа Хасан да види с очите си български интелект и култура. 

MAPOH

То пък тиквата пращи от интелект, направо ще се пръсне.

Джиджи

Да блокират и пред американското посолство.

Абе и то не йе подходящо за блокация, щото е на ф***а си л*****а!!! 😲😻

 

А на такваз локация са сички амерички посолства по света. 😜

MAPOH

Брей, тия от МВР на чистачи ги превърнаха. Една метла ще им ходи повече, отколкото палка и пистолет. 😁

Сгугню
снимка на Сгугню

Горепишущите са дали, меко казано, неадекватни коментари.

Кръстовището на Ситняково, където е румънското посолство, е основното обходно на Орлов мост кръстовище.

Затова е и било блокирано. Ако беше останало блокирано днес през деня, затрудненията в трафика на София щяха да са огромни, тъй като следващото пресичане и качване на Цариградско шосе е при тунела, който обаче не може да поеме трафика от Ситняково.

Това е причината за блокирането, а не румънското посолство. А бръщолевенията за американско, съветско и бимбинистанско посолства са ептен не на място.

Name Is Maximus
снимка на Name Is Maximus

Причините са ясни спасяване на чорапа 💩и черепа  опити за реанимация на нинова

не им стиска за хамериканското и което и да е друго западно посолтво,а  това за "провокатори" че те всики са такива там що само двама са отбелязали,

а и що си крият муцуните на кадрите?

Бонжуар

Дзънннн! 💰

БоЕко акбар! 🎃🎃🎃

Джиджи

Пет., 14/08/2020 - 09:18

@Сгугню

Кръстовището на Ситняково, където е румънското посолство, е основното обходно на Орлов мост кръстовище. Затова е и било блокирано.

 

Ако беше останало блокирано днес през деня, затрудненията в трафика на София щяха да са огромни, тъй като следващото пресичане и качване на Цариградско шосе е при тунела, който обаче не може да поеме трафика от Ситняково.

Сгуги, прям в точку! 👍👏

 

И питайте ма мен, дето живея некъде тъдява, как се справям с придвижването вече повече от месец и колко пАре са фръкнАле за такси при по-спецЯлни случаи … 😏😅😲

Кара Колю

"А бръщолевенията за американско, съветско и бимбинистанско посолства са ептен не на място."

Ъхъ... не са... 

Вчера нали напомних за руснака, който можел - когато си поиска - да се изпикае на Червения площад? Само, че забравял да спомене, че няма да си разкопчава дюкяна...

Апропо - Сгуги, нали целта беше да се затрудняват максимално Властите? Що  ги жалят хепънингуващите? Колкото повече ядове им създават, толкова по-бързо ще дойде победата... нъл' тъй 😁

вила

И чаушеску се и инатял

Evasion

ако не предаде властта на нормални и мислещи хора, спазващи закона

Радев вече е готов и със списъка на хората, на които да бъде предадена властта. Очаква се бабикян да прецени нормални ли са, минеков - мислещи ли са, а хаджигенов - дали са спазващи закона... После тричленката преминава към широко прокламираното пред сградата на министерския съвет бесене и погребване. Горд съм с такива защитници на демокрацията!

Иначе браво на полицията, че е разгонила катунарите!

Бонжуар

Най-много "Браво!" и "Ашколсун" на Него! Отдал се на духовно съзерцание под манголията и събиращ любовта на плебса с релаксиращи воаяжи с джипката!

Бравос! БоЕко акбар! 🎃🎃🎃

Хулиган

полицаите били толкова многобройни, че улицата е "почерняла"

Не бяхме ли на първо място в ЕС по джандари на глава от населението?

Както казва един белобрад мъдрец, полицейска е онази държава, където полицаите получават повече от учителите.

А вие продължавайте безропотно да участвате в състезанието, кой пръв ще си плати данъците...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsi-treto-deistvie/

проф. проф. дър...
снимка на проф. проф. дървингов

Сега, не е ясно което от двете кръстовища при Румънското посолство са блокирали - онова при "Шипчинскш проход", бул. Сутняково и ул. Иван Асен II, или другото - ул. Гео Милев, бул. Ситняково, ул. Черковна?

 

Основно за обхождане на блокадата на Орлов форт е второто, не първото.

Джиджи

Хе-хе-хе ... Колко румънски посолства има в София? 😁

 

Едно единствено, на ъгъла на "Шипченски проход" и бул. "Ситняково" ❗️

 

Но да го разтегнеш чак до ул. "Черковна", не звучи мноо ЕнтелЕгентно. 💋

 

виждащ

Вече съм наясно с едно - няма грам камунез на тия протести.
Ако имаше, вече да са се сбили с полицията и да е станала джабулата.
КОнформистите от т.нар "десни" 35 дена цирикат че имали права, че не било честно, че глупости.

Не им стана ясно, че ония горе не ги брига за техните права, протести и прочие.

Забавното е , как в ЕУ подкрепят чиляка си, тук -таме по някоя постала статийка за протестите.

И изобщо- с каквото се захване "десен" то се свършва трагично.Нема изключения лейдис енд джентълмен

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Ако беше останало блокирано днес през деня, затрудненията в трафика на София щяха да са огромни, тъй като следващото пресичане и качване на Цариградско шосе е при тунела, който обаче не може да поеме трафика от Ситняково.

 

Точно затова трябваше да остане блокирано.

Гегата

Много добре, днес имах работа в района. Оказва се че ръководството на полицията е по-мъдро от ръководството на протестите, не че съм учуден.

Сгугню
снимка на Сгугню

Апропо - Сгуги, нали целта беше да се затрудняват максимално Властите? Що  ги жалят хепънингуващите? Колкото повече ядове им създават, толкова по-бързо ще дойде победата... нъл' тъй 

Моето впечатление е, че протестиращите и властта у нас играят, волно или не, тънка игра на неескалация.

Нашите протестиращи не са като аналозите си в Гърция, в ливан и т.н. и не са агресивни. Извършват актове на гражданско неподчинение, но гледат да не са твърде остри.

Обаче и полицията се старае всячески с действията си да не провокира агресия. Затова и си трае за блокадите и при хвърганията на яйца и прочее.

По този начин се създава едно несигурно равновесие, като всеки за момента го спазва с оглед на това как ще изглежда в обиче на обществото и външните наблюдатели. Ако протестиращите започнат да палят, да трошат прозорци и т.н., полицията ще може да каже - те са агресивни, трябва да защитим обществото, и ще почне да пердаши.

Обратното, ако полицията стане агресивна в моментите, когато има блокади или се хвърлят яйца, то протестиращите ще имат основания да твърдят за полицейскабруталност и ще втвърдят действията си.

 

В интерес на постигане целите на протеста  е той да се радикализира. В противен случай властта ще действа на принципа - кучетата си лаят, кервана си върви. Да се надяваме, че септември месец, като се върнат хората от отпуски, ще се случат неща и в тази посока.

Най-добре би могъл да се радикализира именно като се провокира полицията към агресивни действия. Ходът със затварянето на Ситняково беше именно такава провокация. Полицията, с изпитаната тактика на масирана атака в малките часове на денонощието засега успя да премахне блокадата без да се стига до ексцесии. Но допускам, че довечера протестиращите ще затворят отново това кръстовище и не знам дали на полицията ще й стиска да се пробва пак да го отвори.

Гегата

Ми ходи да ескалираш протестите, тука много надъхнани клавиатурни джедаи, само дето досега не съм видял някой да разказва лично преживяване на барикадите. Само един сладур, предводител на някакви точки твърдеше че работел на две барикади. Какво е работел не разбрах, от моя гледна точка там единствената смислена професия е хигиенист, иначе ако е платен протестър или както там се нарича се извинявам за неточното предположение.

Джиджи

Този Протест, Сгуги, е НЕагресивен. ❗️✌️❗️

 

Поне до момента. 👍👏

 

Но докога ще продължи така, никой не знаЙ. 😏

Кайзер Сoзе
снимка на Кайзер Сoзе

Босия спечели дело в което хвърлянето на домат по парламента бе признато за законен начин за изразяване на политическа позиция.

Дяд Омраз

И какъв беше ефекта от хвърлянето на яйца?

След това едни женици - хигиенистките на парламента - трябваше да излязат да почистват изявите на протестиращите. Това беше.

първолета

https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Zelenite-v-Evroparlamenta-Balgari-borete-se-za-ostavka-premahnete-k_734623.html?fbclid=IwAR05wNQKvLWfX65VhyiX6P8Y4kmKGPk0XNw2WpAIAf5nNgwmf_LD0QIz-B8

Страници