Quantcast
Кание Уест отпадна от битката за президент заради фалшиви подписи | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Кание Уест отпадна от битката за президент заради фалшиви подписи

516
 YouTybe
Мераците на Уест за президент бързо бяха охладени.

Американският рапър Кание Уест, който се включи в кандидат-президентската надпревара в САЩ и обяви, че ще бъде конкурент на сегашния президент Доналд Тръмп, не успя да събере нужните 2500 подписа за участие в изборната битка в собствения си щат Илинойс. Документите му бяха проверени от специална Държавна комисия по изборите, която установила, че от 3128 представени подписа на негови поддръжници 1928 са невалидни. Според Шон Тенър от Комисията, „знаменитост или не, всеки трябва да спазва правилата“. 

Броят на подписите за участие в предизборната надпревара на независими кандидати в отделните щати бе намалена драстично от 25 000 на 2500 заради пандемията от коронавирус, но Уест очевидно не успя да набере законно дори и тази скромна бройка.

В началото на юли хип-хоп изпълнителят се регистрира като независим кандидат за изборите в избирателната комисия в Оклахома. Тогава рапърът заяви, че възнамерява да се кандидатира за президент като независим кандидат, защото настоящият държавен глава (за когото той неведнъж през годините е заявявал подкрепа) вече гони от себе си част от републиканците.

По традиция само кандидати от двете водещи партии, Републиканската и Демократическата, имат реални шансове да бъдат избрани за президент на Съединените щати. Тази година това са Доналд Тръмп и Джо Байдън.

Все пак историята познава няколко случая, в които кандидати, подкрепяни от друга политическа сила, или безпартийни са получавали значителен брой гласове. До момента последният човек, който успя, беше бизнесменът Рос Перо, който се кандидатира през 1992 г. и спечели 19% от гласовете.
 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От САЩ до Русия се отчитат рекорди по заболеваемост от COVID-19

30.10.2020

Обновена

2411 18
5G: САЩ и Балчик поведоха битка срещу нечистата мрежа

30.10.2020

ПЕТЬО ЦЕКОВ

2593
ПОТРЕСЕНИЯ – 19

29.10.2020

КАЛИН ДОНКОВ

3095

Коментари

ПламенИв

Виж ти! Тръмп не разрешава на други чалгаджии да го конкурират. Да видим българският му аналог по скоростно изговаряне на лъжи как ще се прояви.

годю

"няколко случай, която..."

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Влез или се регистрирай за да коментираш