Quantcast

Медия без
политическа реклама

Минало незабравимо: Когато Валери Симеонов блокираше границата

08 Авг. 2020

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който преди ден се изказа за пореден път твърдо срещу блокадите на пътища и кръстовища по време на протестите, бе сред организаторите на подобни неколкодневни блокади през 2017 г. Тогава, точно преди изборите, той, Красимир Каракачанов и настоящият евродепутат Ангел Джамбазки препречиха границата ни с Турция, при това на три ГКПП.

Тогава мотивът им беше, че няма да допуснат автобусите със завръщащи се от Турция изселници, "за да попречим на Ердоган да гласува в България" (Джамбазки) 

"Подгответе се за продължителна и упорита борба. Ще трябва да бъдем тук, включително и в изборния ден, за да не допуснем преминаването на автобуси с изселници, които ще се опитат за пореден път да наложат чуждо управление, или депутати, които не представляват България. Това няма да им го позволим", твърдеше пламенно самият Симеонов, който в един от дните на блокадите грубо дърпаше възрастна жена, дошла от Турция, като я пращаше да се връща обратно.

Настоящият вицепремиер Красимир Каракачанов също присъстваше на блокадите и ги подкрепяше, макар сега да говори, че "протестите много сериозно нарушават закона и нарушават правата на свободно придвижване", и че "Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”.

Ключови думи:

Валери Симеонов, блокади

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?