Медия без
политическа реклама

Том Круз си осигури $200 млн. за космически филм с Илон Мъск

03 Авг. 2020

Как шефовете на Universal Pictures бяха убедени да се ангажират с първия в историята игрален филм, който ще бъде сниман в космоса? Според източници на сайта Deadline - един въодушевяващ конферентен разговор в Zoom с Том Круз, режисьора Дъг Лайман, Кристофър Маккуари и Пи Джей ван Сандуийк се e оказал достатъчен. Те са одобрили филма без сценарий (Лайман го пише в момента) и са поели с ангажимента за продукцията на стойност около 200 милиона долара.

Според източниците компанията на Илън Мъск Space X ще бъде партньор в проекта. Очакванията са, че Маккуори - сценарист и режисьор на филмите от поредицата „Невъзможна мисия“ ще играе ролята на наземен контрол като продуцент заедно с Круз, Лайман и Ван Сандуийк.  

Сумата от 200 милиона долара е приблизителна и по предварителни оценки - като се има предвид безпрецедентната логистика и това, че проектът все още няма сценарий. Но да се направи космически блокбъстър без излизане в космоса днес би струвало още по-скъпо. В това пандемично време, когато всички гледат стрийминг платформи, цената изглежда разумна за създаването на филм, който ще остане в историята на киното. 

Deadline разкри в началото на май, че Том Круз вече работи сериозно върху космическото екшън приключение и че Илън Мъск също ще участва. По-късно същия месец става ясно, че на борда се качва и Дъг Лайман - режисьорът, който направи с Круз „Бари Сийл: Наркотрафикантът“ и „На ръба на утрешния ден“. Той замина за Флорида, за да гледа излитането на ракетата SpaceX Falcon 9 с двама американски астронавти от космическия център Кенеди - историческото публично-частно партньорство, което върна САЩ в пилотираните космически полети за първи път от десетилетие. Междувременно вчера те се завърнаха успешно на Земята.

Още по темата