Медия без
политическа реклама

99 млн. са гледали Крис Хемсуърт в хит №1 на „Нетфликс“

Стрийминг платформата обяви 10-те най-търсени филма нейно производство

17 Юли 2020
Нетфликс
Крис Хемсуърт в Extraction (2020).

Най-гледаният оригинален филм на “Нетфликс” в цялата история на компанията е Extraction с Крис Хемсуърт.  През първия месец от издаването му екшънът е стриймван от 99 милиона акаунта (зрителите може да са и 2-3 пъти повече), съобщи компанията в четвъртък в своя отчет за печалбите си за второто тримесечие. Иначе непретенциозният екшън излезе точно в разгара на световната карантина, когато хората свикваха да са лишени от кино и други "живи" развлечения.

И докато повечето кина в по-голямата част от света остават затворени, снимачните екипи стоят без работа и филмите, които трябваше да гпедаме през март, отложиха премиерите си за неустановено време, стрийминг платформата поставя рекорди по приходи и зрители. През второто тримесечие на 2020 г. абонатите на “Нетфликс” са се увеличили с 10 милиона. Така стрийминг гигантът вече и има глобално 183 милиона абонати, като 70 млн. от тях са в САЩ. Най-значителен дял в печалбите на компанията идват от филми, издадени през 2020-а и 2019 г. 

Компанията също наскоро коригира показателите, според които отчита зрителите на отделните си заглавия - сега всеки абонат, който гледа филм в продължение на поне две минути, се брои официален за негов зрител.

„Нетфликс“ по традиция обявява публично само избрани данни, като набляга на заглавията, които се представят добре. През последните няколко години компанията значително увеличи своята собствена оригинална продукция, като започна да прави и анимация. Глобалният обхват и местните производствени дейности ѝ помагат да разнообрази предлагането и да продължи да работи дори по време на спирането на филмовото производство в много страни COVID-19.

Миналата година, благодарение на „Ирландеца“ (който е №6 в класацията за всички времена) и „Брачна история“, стрийминг гигантът имаше 24 номинации за „Оскар“, повече от всеки дистрибутор. Вероятно и през 2021 г. "Нетфликс" ще има филми с номинации за „Оскар“, но те не са в тази класация. 

10-те най гледани оригинални филми на “Нетфликс” за всички времена са:

Extraction 99 млн. - (екшън-трилър с Крис Хемсуърт)
„Кутия за птици“ 89 млн. - (драма, ужаси, фантастика със Сандра Бълок)
Spenser Confidential (“Конфиденциално за Спенсър”) 85 млн. - криминална драма с Марк Уолбърг
6 Underground („Призрачна шестица“) 83 млн. (екшън-трилър с Райън Рейнълдс) 
Murder Mystery („Мистериозно убийство“) 73 млн. (криминална екшън комедия с Адам Сандлър и Дженифър Анистън)
“Ирландеца” 64 млн. (криминална драма, биографичен с Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши,
Triple Frontier („Тройна граница“) 63 млн. (криминален екшън, приключения с Бен Афлек и Оскар Айзък)
The Wrong Missy 59 млн. (романтична комедия с Дейвид Спейд)
The Platform („Платформата“) 56 млн. (ужаси, фантастика)
The Perfect Date 48 млн. (романтична комедия) 

 

Tyler Rake (Chris Hemsworth) is a fearless black market mercenary who embarks on the deadliest mission of his career when he’s enlisted to rescue the kidnapp...