Медия без
политическа реклама

ГЕРБ изхвърли от партията плевенските бунтовници

04 Юни 2020

Бунтът на общинското партийно ръководство в Плевен бе спрян от Изпълнителната комисия на ГЕРБ ден след старта му.  В сряда шефовете на партията в Плевен изпратиха отворено писмо до Бойко Борисов, а днес всички бунтовници бяха освободени от постовете си и изхвърлени от ГЕРБ. 

Депутатът Пламен Нунев пристигна днес следобяд в Плевен и представи решението на Изпълнителната комисия на партията - освобождава досегашният областен организационен секретар Ралица Добрева и на нейно място утвърждава Цветомир Генчев.
Комисията прекратява членството в партията на Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов с мотива "неспазване на партийната дисциплина". Временен председател на общинското ръководство става Генади Динков, секретар - Валентина Вълчанова и членове - Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева, д-р Йордан Георгиев и Христо Кочев. Причината за освобождаване на предишното общинско ръководство е доста странна - "загубата на партията на местните избори миналата есен".
На заседанието присъстваха областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, срещу когото се бунтуваше градското ръководство, общински съветници и кметове на населени места от партията. Петров беше кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ и той загуби изборите.

Пламен Нунев съобщи, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни. „Централното ръководство на ГЕРБ и Изпълнителната комисия имат пълно доверие на Областният координатор в Плевен Мирослав Петров, разчитат на неговата комуникативност и са убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в Плевен“, категоричен бе Пламен Нунев.

Още по темата: 
 

Отворено писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов изпратиха лидери на общинското ръководство на партията в Плевен, съобщи "Посредник". То е за проблеми с областния координатор на ГЕРБ - Мирослав Петров, който е и областен управител.