Медия без
политическа реклама

Прокуратурата се уплаши да иска арест за брата на ЛиЛана

Александър Деянов отказа да плати гаранцията си преди повече от седмица

БГНЕС

Въпреки че известният бийтбоксър Александър Деянов - Скилър трябваше да заплати преди повече от седмица паричната си гаранция от 50 000 лв., постановена му от съда, държавното обвинение не е направило искане за налагане на по-строга мярка за неотклонение. Това научи "Сега" от адвоката на Деянов - Николай Хаджигенов. Според него прокуратурата не предприема тези действия, тъй като ще трябва да защитава тезите си в съда, който да разпореди постоянния арест.

Бийтбоксърът е привлечен към наказателна отговорност заедно със сестра си Лиляна Деянова, популярна като певицата ЛиЛана, за злоупотреба с еврофондове. Първоначално прокуратурата му определи гаранция от 100 000 лв., но съдът я намали на половина. Преди 10 дни Деянов обяви, че няма да заплати сумата и ще влезе в ареста в знак на протест към несправедливите, според него, обвинения."

"Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но вярвам“, заяви той. Въпреки че веднага след това Деянов отиде с багажа си пред ареста на "Майор Векилски", там отказаха да го приемат, тъй като няма постановление на прокуратурата.

Александър Деянов, по-известен като бийтбоксъра Скилър, няма да плати наложената му парична гаранция от 50 000 лв. и ще влезе в ареста. Това става ясно от негов пост във фейсбук профила му.

Александър Деянов, сестра му Лиляна и съдружникът й Мартин Димитров бяха задържани преди месец по обвинение за организирана престъпна група, свързана с незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност“. "По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек", заяви по Би Ти Ви Деянов. Той нарече прокурорските обвинения срещу него нелепи и обяви, че е жертва на случаен огън. Думите му, че и той е бил питан дали познава Васил Божков, само доказва версията, че прокуратурата рови около певицата именно и заради бизнесмена.

Още по темата