Quantcast
Фалстарт на делото "Арабаджиеви" заради прокурорски пропуски | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Фалстарт на делото "Арабаджиеви" заради прокурорски пропуски

3 360
 Фейсбук

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви днес. Съдия Христина Михайлова прие, че по време на досъдебното производство има пропуски - нарушено е правото на защита при предявяване на обвиненията.

Дори прокуратурата да отстрани тези пропуски бързо, има шанс процесът да не продължи скоро. Причината е, че той е спрян за Арабаджиев по искане и на адвокатите и на прокуратурата. От съда обясниха, че причината е висящо дело в Испания и се чака отговор от там. Докато такъв не дойде, процесът спрямо Арабаджиев няма как да продължи.

Спецсъдът пусна съпрузите под домашен арест. Като за Маринела бе наредено веднага да бъде освободена от ареста. Арабаджиев ще трябва да изчака произнасянето и на втората инстанция. Ако пускането му под домашен арест бъде потвърдено, той ще бъде контролиран с гривна за електронно наблюдение, става ясно още от определението на съда.

Арабаджиеви са обвинени за укриване на данъци в особено големи размери и за пране на пари. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като бяха обвинени през август м.г.

В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен за пране на пари. Той излезе от ареста срещу 500 000 гаранция. През октомври КПКОНПИ запорира имущество за над 310 милиона лева на семейството.

Още

Испания шести ден се бори с един от най-големите пожари

13.09.2021

360
Автомобили се озоваха в морето след големи наводнения в Испания

02.09.2021

1073
Испания забрани на руски военни кораби да влязат в нейно пристанище

21.08.2021

7035