Quantcast
Братът на Лилана избра ареста в знак на протест | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Братът на Лилана избра ареста в знак на протест

Бийтбоксърът отказа да плати наложената му парична гаранция от 50 000 лв
1 619
 Фейсбук

Александър Деянов, по-известен като бийтбоксъра Скилър, няма да плати наложената му парична гаранция от 50 000 лв. и ще влезе в ареста. Това става ясно от негов пост във фейсбук профила му. "Вчера изтече 14-дневният срок, който ми беше даден, за да събера и да платя намалената ми гаранция от 100 000 лв. на 50 000 лв. Взех решението да не плащам тази сума в знак на протест срещу несправедливото обвинение, повдигнато срещу мен", заявява Деянов. Заедно с неговата сестра - певицата Лиляна Деянова, популярна като ЛиЛана, са обвинени за злоупотреба с еврофондове.

"Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста. Вярвам, че това ще свърши съвсем скоро, ще има справедливост и ще си върна естествения ритъм на моя живот. След като съм взел това решение, не съм наясно какво ме очаква, но утре в 10:30 съм с багажа си пред ареста ”М-р Г. Векилски”, информира още Деянов. 

Бийтбоксърът беше задържан преди няколко седмици заедно със сестра си Лиляна. Двамата и още няколко човека бяха обвинени като организирана престъпна група, свързана с незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност“. По-късно Скилър бе пуснат от ареста срещу 100 000 лв. парична гаранция, която дни след това бе намалена на 50 000 лв. Сестра му и нейният съдружник Мартин Димитров обаче бяха оставени за постоянно в ареста.

"По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек", заяви по Би Ти Ви Деянов. Той нарече прокурорските обвинения срещу него нелепи и обяви, че е жертва на случаен огън. Думите му, че и той е бил питан дали познава Васил Божков, само доказва версията, че прокуратурата рови около певицата именно и заради бизнесмена.

„Те ме обвиняват, че съм в престъпна група със сестра ми и нейния съдружник. Това е много странно, защото в делото се коментира всичко друго, но не и нещата, с които аз се занимавам. Коментира се АПИ, връзките с Васил Божков, а това са неща, от които аз не разбирам. Живял съм в творчески свят и винаги съм се занимавал с музика", казва още Деянов.

 

Още

Мистерия забули опита за сплашване на Румен Спецов
Прокуратурата се провали още на старта с делото срещу ЛиЛана
Брендо е срамната емблема на европравосъдието