Медия без
политическа реклама

Ремонтът на ремонта на "Графа" е пак за ремонт (ГАЛЕРИЯ)

09 Май 2020Обновена
ФБ

"Фейсбук" групата "София на живо" сигнализира за разместен паваж близо до трамвайните релси на "Граф Игнатиев" в посока ул."Иван Шишман".  По тази отсечка се работеше в началото на месец март. Месец и нещо по-късно плочките в участъка отново са потрошени.

По-късно днес от общината са изпратили човек да отстрани проблема и така започна ремонт на ремонта на ремонта. Надигнатите плочки са отстранени, за да не пречат на трамвайното движение и се полагат за пореден път.

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ

На 13 март от организацията "Спаси София" сигнализира, че улицата се ползва от една година, тъй като не е издаден Акт 16. “Вече една година улицата е отворена за ползване, но по документи обектът все още се води строителна площадка, защото не е въведена в експлоатация”, заяви тогава независимият общински съветник Борис Бонев.

С изключение на трамвайното трасе, за останалата част от строителния обект не е издаден Акт 16 от ДНСК - нито за улиците „Граф Игнатиев” и „Солунска”, нито за площадите „Славейков” и „Гарибалди”, нито за градината пред храма „Св. Седмочисленици”.

Заради ремонта на ул.„Граф Игнатиев” бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем, а делото срещу него се гледа от Специализирания наказателен съд. 

Ремонтът на цялата зона около „Граф Игнатиев”, заедно с пл."Славейков", извършен от "Джи Пи груп", бе на стойност 24.5 млн. лева. Кметът на София Йорданка Фандъкова наложи санкции на фирмата заради некачествено изпълнение на строителните дейности.

 

 

Още по темата