Медия без
политическа реклама

Джипът, убил Милен Цветков, е катастрофирал тежко и преди 5 години

Майката на Кристиан Николов е глобена с 1000 лв. за катастрофа с един пострадал. Застрахователят ѝ е осъден да му плати 36 000 лв.

23 Апр. 2020ОбновенаДОРОТЕЯ ДАЧКОВА
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Джипът, който се вряза в колата на Милен Цветков в катастрофата, довела до смъртта на журналиста, и друг път е участвал в тежък инцидент. Това разкрива съдебно решение, което "Сега" видя в съдебните регистри. То е от 10 май 2017 г. Тогава Софийският районен съд е признал за виновна майката на Кристиан Николов - Десислава Пешева (по това време тя е Николова и разведена, се вижда от решението).

Пешева е виновна, че на 2 октомври 2015 г. около 23:40 ч. при управление на "Ауди Q7" навлязла насрещното платно, загубила контрол и се блъснала в идващото насреща "Рено Клио". На другия шофьор - С. Д. С. било причинено счупване с разместване на бедрената кост на десния крак, което е средна телесна повреда, тъй като се стигнало до трайно затруднение на движението му за повече от 30 дни. Катастрофата е станала отново в района на мол "Парадайс" в София.

Тъй като Пешева е с чисто съдебно минало, съдът няма друга опция, освен да я освободи от наказателна отговорност и да я накаже само административно - в случая с глоба от 1000 лв. От съдебното решение се вижда още, че книжката на Пешева не е отнета. Прокуратурата не е протестирала и след 3 месеца актът на районния съд влиза в сила. А в момента, по информация на "Сега", преписката не е в съда. Това означава, че е в прокуратурата.

През януари т.г. влиза в сила и съдебно решение, с което пострадалият в катастрофата осъжда застрахователя, при когото е гражданската отговорност на Пешева - "Армеец". Дружеството е осъдено да плати 36 000 лв. неимуществени вреди на пострадалия, както и 1730 лв. за разходите по лечението на С.С. От "Армеец" не са оспорили решението, което според магистрати не е в практиката на застрахователните дружества по такива дела.

Жената има обвинение и във връзка с катастрофата, при която загина Цветков, и е на свобода срещу гаранция от 100 000 лв. "В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил", съобщи прокуратурата.

Единствената адекватна мярка за Кристиан Николов, който е обвинен за причиняване на катастрофата, при която загина Милен Цветков, е постоянното задържане под стража. Това прие Мина Мумджиева от Софийския градски съд и уважи искането на прокуратурата.

 

Още по темата