facebook
twitter

Култура

"Кино в длан" отново провокира креативността

102
 Pixabay

В обстановката на извънредно положение се появиха много идеи за това как да не скучаем, докато сме затворени вкъщи. Такава идея за насърчаване на креативността е фестивалът „Кино в длан” - първата у нас надпревара за късометражки, създадени със смартфон.

Крайният срок за изпращане на предложения е 31 март. Задължително условие е филмите да са направени с мобилно устройство и да са с продължителност до 5 минути. Изпратените предложения трябва да бъдат предварително монтирани от участниците. По тяхна преценка за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Във фестивала могат да участват български и чуждестранни граждани, като филмите на чужд език трябва да са придружени с анотация на български.

Фестивалът не е продукт на въведеното извънредно положение, а съществува от 2016 г. и е насочен предимно към младите, които искат да се занимават с кино, и имат желание да разкажат за света около тях. Няма никакво жанрово ограничение – филмите могат да са игрални, докемнтални, научно-популярни или анимационни и да са вдъхновени от сегашната ситуация или някаква съвсем различна случка, каза председателят на журито, кинокритикът Алекдандър Донев.

За регистрация, както и да гледате филми от предишни издания, посетете сайта на фестивала: http://www.mkino.org/

Все още няма коментари

Още

Нетфликс взе рекордните 160 номинации за тв наградите "Еми"

29.07.2020

310
Мел Гибсън преболедувал тайно от коронавирус

25.07.2020

293
Тилда Суинтън ще получи почетен "Златен лъв"

22.07.2020

99

Влез или се регистрирай за да коментираш