Quantcast
Италия постави нов мрачен рекорд: 793 жертви за ден взе COVID-19 | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Италия постави нов мрачен рекорд: 793 жертви за ден взе COVID-19

Драстично се увеличава и броят на новозаразените
Обновена
44 472
 EПА/БГНЕС

- Италия постави пореден мрачен рекорд днес - 793-ма починаха в рамките на един ден от коронавируса. Жертвите там вече са над 4500 души. Общият брой на заразените в страната е 53 578, като според представените днес данни новите случаи са 6557. Най-много хора от заразата са починали в северната област Ломбардия, където болниците са препълнени и има остър недостиг на респиратори. В Италия от коронавируса са се излекували 6072- ма, сред които и жена на 95 години от град Модена, област Емилия-Романя. Тя е първият пациент на такава възраст, оздравял напълно не само в Модена и област Емилия-Романя, но и в цяла Италия.

Сериозно се влошава и ситуацията в Испания, където само за ден заразените с COVID-19 се увеличиха с 3803-ма за денонощие и общият им брой вече е 25 374. Смъртните случаи също бързо се увеличават - днес те са 285, като жертвите от началото на пандемията са 1378. Излекуваните са 2125. Властите превърнаха в полева болница конгресен център в столицата Мадрид. В конгресния център IFEMA ще бъдат разположени 5500 легла. Мярката се налага, тъй като в местните болници няма достатъчно място за огромния брой заразени с COVID-19. Заболелите в цялата страна са на 21 500 души, като Мадрид е сред най-засегнатите. Недостиг има също на медицински персонал и на материали. "Изживяваме най-мрачните си дни са пред нас", съобщи директорът на Спешната служба Фернандо Симон. Преди това и два хотела бяха превърнати в болници за лечение на пациенти с коронавирус.

Ръст на заболелите има и в САЩ , където те са 22 220, а жертвите са 283. Излекуваните са 171.

В Китай заразените с коронавируса са 81 008, а жертвите 3255. Оздравелите са 71 740.

Броят на заразените по целия свят е 297 642, жертвите са 12 831. Излекувани са 94 625

- Извънредното положение в Унгария да се удължи до края на 2020 година, поиска в проектозакон, изпратен до парламента, правосъдният министър на страната Юдит Варга. Мерките включват още разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на избори/референдуми в периода, а наказанието за разпространяване на фалшиви новини и слухове е до 5 години затвор. 140 ключови предприятия се поставят под контрол на армията, военни излизат да патрулират по улиците, съобщиха австрийски медии.

- Властите в Германия се готвят още да затегнат ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. В последните дни броят на заболелите от COVID-19 драстично се увеличи и те вече са 21 854. Новите случаи днес са над 2000. "Тази събота е особено важен ден", заяви Хелге Браун, началник на кабинета на канцлерката Ангела Меркел. "Ще наблюдаваме поведението на населението този уикенд", обяви политикът от ХДС пред сп. "Шпигел". Той е и лекар. "Традиционно хората се събират в събота, защото тогава не работят. Но за съжаление, в момента подобни събирания не са възможни", каза Браун. Според него на тези срещи и излизания трябва да се сложи край. "Ако хората не се съобразят с тази препоръка, ще се наложи да бъдат въведени по-строги мерки, въпреки че ни се искаше да избегнем подобно нещо."

Утре канцлерката Ангела Меркел ще проведе телефонна конференция с министър-председателите на федералните провинции. Тя ще обсъди с тях необходимостта от въвеждането на забрани за излизане. Хелге Браун подчерта, че забраната за излизане в никакъв случай не е цел на правителството. "Първо се надяваме ,че гражданите ще разберат защо е нужно да ограничат социалните си контакти, както и че ще го сторят."

В момента в Германия забрани за напускане на дома  има само на отделни места, като най-строги са мерките в провинция Бавария. От днес жителите на Бавария могат да напускат жилищата си само ако имат основателни причини – отиване на работа, пазаруване, посещения при лекар и аптеката, оказване на помощ за други хора, спорт и разходка на чист въздух. Последните са допустими само ако са самостоятелни или в компанията на хора, с които съжителствате. Премиерът на германската провинция Маркус Зьодер обяви, че ограниченията ще бъдат в сила в продължение на две седмици. Според него по улиците все още има твърде много хора, които се движат на групи. Зьодер подчерта, че в последните дни е направено много срещу разпространяването на вируса, но е необходимо още повече. Той каза, че за нарушителите са предвидени сериозни глоби. Бавария е сред най-засегнатите от заразата германски провинции. Провинциите Баден-Вюртемберг, Бремен, Долна Саксония, Хесе и Райнланд-Палатинат също обявиха, че затварят ресторантите. В Хесе се забраняват събирания на повече от 5 души, а в Баден-Вюртемберг- на повече от 3-ма. Управата на провинцията Саарланд, която граничи с Франция, решава дали да не наложи карантина. 

- Сърбия спира от тази вечер обществения транспорт и забранява събиранията в парковете в опит да ограничи разпространението на коронавируса.  Всички граждани, които не могат да работят от вкъщи по време на извънредно положение, ще бъдат извозвани до работните си места с организиран транспорт. Забранено е да работят всички магазини и в търговските центрове, с изключение на магазини за хранителни стоки и аптеки. Правителството за пореден път призова всички граждани да спазват стриктно всички предприети мерки, "за да излязат победители от тази битка, всички заедно". В Сърбия днес са регистрирани но 14 случая на коронавирус, с което общият брой на заразените става 149.

- Русия отчита ръст на броя на оздравелите от коронавируса. Още осем души, възстановили се напълно от COVID-19, са изписани от болниците в Москва тази сутрин, предаде РИА Новости. Така общият брой на оздравелите в Русия достига 20 души. Броят на заразените в страната е 253-ма, има и една жертва.

- Куба затваря границите си за чужденци от вторник. Мярката ще важи за срок от 30 дни и цели да ограничи разпространението на коронавируса. На остров ще се допускат само кубински граждани. Повечето от хотелите ще затворят врати. В момента на острова се намират около 60 хиляди туристи, които трябва да си тръгнат до вторник. Потвърдените случаи на COVID-19 в Куба са 21, а един италиански турист вече почина.

- В Турция вече е забранено на хората над 65-годишна възраст да излизат навън. По-рано днес всеки гражданин получи телефонно обаждане на запис лично от президента Реджеп Тайип Ердоган с инструкции как да се предпази от заразата. Според официални данни, оповестени от министъра на здравеопазването Фахреттин Коча, броят на заразените с коронавирус достигна 670 души, а за деветима изходът от болестта е бил летален.

- В Гърция жертвите вече са 13, а потвърдените случаи в страната са близо 500. Ежедневно властите налагат нови мерки, за да ограничат пътуванията извън населените места, а към островите вече имат право да пътуват само постоянно живеещи там. Билет за ферибот се издава само след проверка на данъчна декларация на лицето. 

 

77

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ресторантьорите скочиха срещу кметовете, които затварят заведения

25.10.2020

2842 22
Мера според мера

21.10.2020

Г-н БАЛЕВ

4126 7
Българи в Германия протестираха срещу Борисов и Гешев

18.10.2020

1150 8

Коментари

Страници

н16
снимка на н16

Ще наблюдаваме поведението на населението този уикенд

 

Искат да направят един голям концлагер - май им е в гена.)

Началникът

- Русия отчита ръст на броя на оздравелите от коронавируса. Още осем души, възстановили се напълно от COVID-19, са изписани от болниците в Москва тази сутрин, предаде РИА Новости. Така общият брой на оздравелите в Русия достига 20 души. Броят на заразените в страната е 253-ма, има и една жертва.

253 са според некадърните руски тестове. Колко са реално, ще видим до седмица или две.

 

 

Тест-системы, которые используются в России, имеют чувствительность 105 копий плазмид на миллилитр, — объясняет доктор. — Европейские тест-системы чувствительнее в 100 раз, они выявляют 103 копий плазмид на миллиметр. Поэтому масштаб выявления инфекции у нас существенно отличается от европейского.

Boris65

20 пъти по - малко отколкото в Калифорния. А само в Сибир има 100 милиона китайци ! И нито 1 заболял. Понеже там има здравеопазване за всички , а не само за звездите от Холивуд . 

н16
снимка на н16

253 са според некадърните руски тестове. Колко са реално, ще видим до седмица или две.

..Европейские тест-системы чувствительнее в 100 раз

 

Пък тестовете в Италия са много кадърни, щото са в Европейския Съюз. Там и болниците им са номер едно, та затова хората там мрат като мухи. И Европейския съюз е номер едно, щото там има еврокомисари и съд в Хаага.

 

Но въпроса е, защо не се вземе и се сравни - тия вируси от Китай, Иран, Италия, Испания, Германия и САЩ - еднакви ли са? Или в цял ЕС няма кой, да направи такова сравнение?

 

А желаещите могат да отидат там на място, за да бъдат проверени - дали са носители на вируса. Може и до Китай да идат, и до Италия.)

 

 

azsxdc

За вирусите от Китай, Иран и Италия се съобщи, че са различни щамове и не произлизат един от друг.  Но в настъпващата суматоха и глобална пандемия няма време и сили за анализ на това.

Вероятно детайлите ще се обсъждат след време, "под масата" и ще са предмет на различни договори. Но няма да се учудя, ако се излезе с публично заявление за затваряне или пълен взаимен контрол на всички военни вирусологични лаборатории по света . . . след случващото се сега. Както при атомното оръжие.

През лятото на 2019 г. CDC (центърът по контрол на заболяванията в САЩ) е затворил военната лаборатория във Форт Детрик (търсете) защото Пентагонът не можел да даде гаранция срещу "изтичането" на различини "неща" от нея. В околностите започват серия от смъртоносни пневмонии сред млади хора, които (за удобство) се обясняват с пушенето на "елекронни цигари".

paragraph39

szo-vazstanovyavaneto-na-uhan-ot-koronavirusa-dava-na-sveta-nadezhda

 http://www.focus-news.net/news/2020/03/21/2759267/szo-vazstanovyavaneto-na-uhan-ot-koronavirusa-dava-na-sveta-nadezhda.html                                    

Началникът

https://faktor.bg/bg/articles/covid-19-se-zavrashta-kitay-pred-vtora-valna-na-zaraza-ot-virusa

Covid-19 се завръща: Китай пред втора вълна на зараза от вируса

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Ако твърдението е вярно, следва извода, че от мерките, файда йок.

☺️

 

Началникът

Следва, че светът е едно голямо село и регионалните решения не вършат работа.

Buridan
снимка на Buridan

 

https://www.bbc.com/news/av/world-51981859/coronavirus-people-in-beijing-begin-to-head-outdoors

 

Luft hans

Тука няма под вола теле!

Завръщащите се са под контрол и няма да има втора вълна понеже веднага отиват под карантина. Просто оттук нататък всяко влизане в страната ще бъде последвано от карантина. Поне докато не излезе бърз тест за антитела, така че да се докаже съществуващ имунитет.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Тъй де, чакаме в най скоро  да обявят  и членовете на световното правителство , които единствено могат да се справят с новата заплаха.

☺️

Разбира се, в името на добруването на всички.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

http://russian.people.com.cn/n3/2020/0321/c31521-9670763.html

 

http://russian.people.com.cn/n3/2020/0321/c31516-9670785.html

 

Заетост и дебюрократизация.Отмяна на ограниченията препятстващи икономиката.

 

Забавно-използваха вируса за мащабно дебюрократизиране.Имало файда.

Началникът

Това в Унгария ако го направят в България, един милион ще изреват от ярост. Нинова ще й се подкосят краката.

Forza NATO

Хесе и Райнланд-Палатинат

💃 

wreckage
снимка на wreckage

Извънредното положение в Унгария да се удължи до края на 2020 година, поиска в проектозакон, изпратен до парламента, правосъдният министър на страната Юдит Варга. Мерките включват още разпускане на парламента, управление чрез укази, забрана за провеждане на избори/референдуми в периода, а наказанието за разпространяване на фалшиви новини и слухове е до 5 години затвор. 140 ключови предприятия се поставят под контрол на армията, военни излизат да патрулират по улиците.

Благодарение на коронавируса, Пища Орбан е най-щастливият маджарин на света.

 

Джиджи

Пища Орбан е най-щастливият маджарин на света.

Ама ти, май отдавна си го убичаш Пища Орбан ... 😍👏💃

Stern

Мерките включват още разпускане на парламента, управление чрез укази

Представяте ли си на Боко да Му отнемат Нотариата?

nebenebe

Аз не харесвам унгарската архитектура. Тез къщурки на картинката на термитници ми мязат. Иначе те са червендалести хора, и жените им са с препълнени пазви. Но интересчии си падат, да знаете. Не са кат' нас будали.

бавно загряващ

Снимката не е от Унгария. От Мюнхен е.

Джиджи

Снимката не е от Унгария. От Мюнхен е.

👍

 

"Мариенплац" в Мюнхен!!! 👏💃

н16
снимка на н16

Аз не харесвам унгарската архитектура. Тез къщурки на картинката на термитници ми мязат.

 

Но по селата им е приятно, и вкусна храна имат. Пък и унгарките.. има доста хубави. Само дето езикът им, хич не е лесен за разбиране.)

 

А как е положението в Америка (САЩ) ? Там влизането в болница при заразен с тоя вирус колко струва - 20, 30 хиляди долара - или повече? И какво става, ако човек ги няма тия пари накуп?

nebenebe

Аз съм си тук. В америката скоро ще плащат на кило. Бе не им свърши хартията и мастилото.

.....................

В Мюнхена съм бил. Прилича. Не споря. И в Будапеща съм бил. Наистина там освен парламента няма май други в тоя стил. А Мюнхен е хубав град.

Сега видях, че е Мариенплац, показан под по-различен ъгъл. Кметството, наблизо църквата с двете кубета, Квеле , меле и прочие.

lalluger

До редакцията: Провинциите не се казват Хесе и Райнланд-Палатинат, а Хесен и Райнланд-Пфалц. Саарланд може и да го оставим, ако поназнайваме баварски.

Efraim Efraimov

Пища Хуфнагел ще се уреди с царство без да кастрира конституцията.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Това за Унгария е фалшива новина. Там по тяхната телевизия днес следобяд са я опровергали.
Sine_metu

Съб., 21/03/2020 - 16:08 (нов)

nebenebe

... жените им са с препълнени пазви. Но интересчии си падат, да знаете. Не са кат' нас будали.

 

Кат' вас, колега, кат' вас. Аз ем спах в пух, ем навреме се измъкнах

nebenebe

Добре де. Будь рахатом!

Nickolas

Хесе и Райнланд-Палатинат, а Хесен и Райнланд-Пфалц. Саарланд може и да го оставим,

---

Всичко можем да оставим, ако допуснем, че съобщението е взето по изключение този път от френски източник, най-малкото с голяма доза привкус от френски (Rhénanie-Palatinat). В такъв случай може да сме в известна степен снизходителни към този, който е подбирал съобщението и към общата му култура.

Johnny2965

Е, без да съм франкофон, предпочитам да наричам Кьолн Колон. За сметка на това вместо за Франция, говоря за Франкрайх, а холандците ги наричам дъч.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш