Медия без
политическа реклама

Кметът на Перник се закани да съди екоминистъра

Перник влиза от криза в криза. Това коментира кмета на града Станислав Владимиров пред БиТиВи.

Той посочи, че новият водопровод, който вече даде "лека авария", в момента се обеззаразява. А след това градът ще мине на по-лек режим. Според кмета това означава водата да се спира само нощем. Това е трудно изпитание за всички, изтъкна Станислав Владимиров.

Днес и утре от 10.00 до 22.00 часа ще има вода в Перник. След старт на водопровода градоначалникът се надява вода да има от 6.00 - 22.00 часа.

Неговата прогноза е, че е реалистично в края на пролетта да отпадне водният режим в града.

Владимиров се закани да съди министъра на околната среда Емил Димитров. Напрежението между двамата не стихва. Според кмета министърът не е наясно кой какви отговорности носи и какви разрешителни трябва да издава.

"Притеснителното е, че на човек на такава висока позиция не разбра, че ВиК дружеството не е общинско. И ако продължава с нелепите си внушения, клеветите и нападките по мой адрес, може да се видим в съда. Поведението му е лековато и ако продължава, ще го съдя за обида и клевета. Той говори неистини и прави внушения, което допълнително поставя пред изпитания моите съграждани", заяви Владимиров по адрес на екоминистъра.