Медия без
политическа реклама

Полицаи са настанени в хотел на обвиняем за "Суджукгейт"

Полицаи, командировани за опазване на обществения ред в района на курорта "Албена", са били настанени от кмета на Балчик Николай Ангелов в хотел, собственост на един от четиримата обвиняеми по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, известно като "Суджукгейт", съобщи "Дневник". От МВР са потвърдили за медията, че командированите полицаи нощуват в хотел "Добруджа" в с. Кранево.

Справка в Имотния регистър показва, че той е собственост на Петър Малджиев - четвъртия обвиняем по делото, по което към наказателна отговорност бяха привлечени вече бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич Розалина Брайкова. През декември м.г. Малджиев беше подведен под отговорност за закана с убийство и опит за принуда. Тогава от прокуратурата съобщиха официално, че той е бил "собственик на два хотела в курортно селище "Кранево", казино в Добрич и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки". Малджиев беше обвинен, защото според прокуратурата се опитвал да влияе на свидетели по делото "Суджукгейт".

От общината в Балчик не са отговорили на "Дневник" как е избран хотелът и колко се плаща от общинския бюджет за нощувките и изхранването на полицаите. Кметът бил в отпуск неизвестно докога. 

 

ДЕЛОТО

Разследването срещу Мартинов, който миналото лято получи 6 обвинения, тъне в тайнственост. Ясно е единствено, че е прехвърлено в спецпрокуратурата, която се занимава с делата срещу организираната престъпност. Сагата се прочу като "Суджукгейт" заради обвинението на Мартинов, че е заплашвал бизнесмен с арест, данъчни проверки и че ще му смачка фирмите, ако не даде "4 т суров суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе "Елена" и телешка пастърма", уж за премиера Бойко Борисов.