Quantcast
Кошлуков уволни и Боряна Пунчева от БНТ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Кошлуков уволни и Боряна Пунчева от БНТ

3 937
 БГНЕС
Боряна Пунчева

Известната българска актриса и режисьор Боряна Пунчева, която беше главен продуцент на филмовата студия "Екран", е била уволнена от Българската национална телевизия по заповед на генералния директор Емил Кошлуков, съобщи "Площад Славейков".

На 13 януари Пунчева е била извикана в отдел "Личен състав" на телевизията, където са й били връчени едновременно две заповеди. Първата е с дата 13 януари и е предупреждение за уволнение, а втората - с дата от 14 януари, е заповед за уволнение.

Пред "Площад Славейков" Пунчева коментира, че като мотив за уволнението се посочва клауза в договора, сключен между Емил Кошлуков и БНТ, която гласи, че генералният директор има право да уволни по свое усмотрение всеки, когото пожелае, в рамките на 8 месеца от встъпването си в длъжност. Според нея това влиза в противоречие с Кодекса на труда. По подобен начин през юни 2016 г. от БНР бе уволнена Лили Маринкова, която тогава беше директор на програма "Хоризонт". По-късно съдът отмени уволнението.

Боряна Пунчева е участвала в редица популярни български филми като "Дами канят" и "13-ата годеница на принца". През годините тя е била и сценарист, като автор на документални филми е носител на престижни национални и международни награди. Студия "Екран" отговаря за управлението на бюджетите на игралните филми и сериалите, продуцирани и копродуцирани от БНТ. 

Нейното място ще бъде заето от Миладин Гергов - пенсиониран служител на БНТ. 

Още

Драмата с ДКК стига до прокуратурата на Кьовеши

01.12.2021

МИЛА КИСЬОВА

6488
Единият бил крадец на промяна, другият - от тима "Магнитски"

18.11.2021

8514
БНТ ще покаже 110 часа от зимните олимпийски игри

10.11.2021

394