Медия без
политическа реклама

Салпаров: Щеше да е още по-красиво да се оттегля на олимпиадата

Отборът има бъдеще, подкрепяйте го, призова капитанът на волейболистите Виктор Йосифов, който също спира да играе за националния

10 Яну. 2020
CEV
"След толкова години на труд, преодоляване, пет тежки операции на краката, след толкова емоции, радости и сълзи, аз - Теодор Салпаров, казвам довиждане на фланелката си в националния отбор", написа либерото.

Двама от най-опитните играчи в националния отбор по волейбол – либерото Теодор Салпаров и централният блокировач Виктор Йосифов, потвърдиха, че се оттеглят от тима след края на олимпийската квалификация в Берлин, на която България отпадна на полуфинал след загуба от Германия. 37-годишният Салпаров публикува послание към феновете в социалните мрежи, където написа:

"Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният ни мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на националния отбор! Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречения, но ще опитам.

Влязох в отбора, когато бях едва на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми до момента е преминала там! С момчетата често сме прекарвали повече време заедно, отколкото с близките си! Докато играем за флага през тези години, ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи! Равносметката за мен в този отбор:

Бронзови медали на световното първенство `06 в Япония!

Бронзови медали на Световната купа `07 отново в Япония!

Бронзови медали от европейското първенство `09 в Турция!

Участие на две поредни oлимпийски игри - `08 в Пекин с 5-о място в класацията и `12 в Лондон с 4-то място, когато не ни достигна малко, за да се качим на почетната стълбичка!

Но ние отдавна сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите фенове и българите, които винаги са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя, разбира се, е по-важна от всеки медал и отличие, защото любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви, българи, за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така!

Простете ни, че не успяхме да се класираме за тази олимпиада!

Повярвайте, ние много искахме да ви зарадваме! За мен щеше да бъде пък още по-красиво да завърша кариерата си в националния отбор с трето участие на олимпиада, но такива са правилата! Животът продължава!

И така, днес - след толкова години на труд, преодоляване, пет тежки операции на краката, след толкова емоции, радости и сълзи, аз - Теодор Салпаров, казвам довиждане на фланелката си в националния отбор и отстъпвам място на по-младите!

Моля се поколенията, които идват след нас, да ни донесат още много поводи за гордост!

Момчета, обичам ви!

България, за мен беше чест!

Искрено ваш №13!"

Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният ни мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с...

Posted by Teodor Salparov / Теодор Салпаров on Friday, January 10, 2020

34-годишният капитан Йосифов също заяви, че е изиграл последния си мач за националния в Берлин. Капитанът смята, че тимът е показал прогрес.

"Този турнир показва прогрес и трябва да бъде една начална точка за отбора, за тези млади момчета, които оттук нататък продължават и ще бъдат основата на националния тим. Трябва да сме горди от това, което показахме всички заедно на този турнир. Подкрепяйте ги, защото това е бъдещето. За мен това беше последният мач за националния отбор. Играх като за последно, защото знаех, че ако не успеем да се класираме за Токио, това ще е последният ми турнир. За съжаление, така се получи. Животът продължава, националният отбор има своето бъдеще, талантливи играчи, така че ги подкрепяйте", заяви Йосифов пред БНР.

Още по темата

ОЩЕ ОТ СПОРТ

Падна най-старият световен рекорд в леката атлетика

15 Апр. 2024

Късмет за шампиона за старта в "Крусибъл"

18 Апр. 2024

"Байер" стигна в сетния миг до исторически рекорд

19 Апр. 2024

ПЪРВА ЛИГА, XXIX КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

15 Апр. 2024

"Черно море" излезе на 2-ро място след бой над "Левски"

13 Апр. 2024